Presentatie ‘De aarde volgens W.F. Hermans’ van Salomon Kroonenberg bij SPUI25

Op woensdag 11 januari 2023 presenteerde uitgeverij Atlas Contact bij SPUI25 De aarde volgens W.F. Hermans. De schrijver als geoloog van schrijver en geoloog Salomon Kroonenberg.
De auteur reikte het eerste exemplaar van zijn boek  uit aan Raymond Benders, voorzitter van het Willem Frederik Hermans Instituut, en ging daarna, o.l.v. Johan Kuiper, in gesprek met paleontoloog Bert Boekschoten en ontwerper Piet Schreuders over de rol van de aardwetenschappen in het werk van Hermans.

Aan het einde van de bijeenkomst ontving Salomon Kroonenberg uit handen van Wim Hoek, bestuurslid van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig genootschap (KNAG) de Plancius-eremedaille,  de hoogste onderscheiding van het KNAG dat volgend jaar 150 jaar bestaat. De eremedaille wordt uitgereikt aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk gemaakt hebben voor de geografie.  In de geschiedenis van het KNAG zijn er slechts 22 eremedailles  uitgereikt en de laatste tien jaar slechts drie.

 

 

 

 

Meer nieuws

 • ‘Man zonder rijbewijs’ en ‘Wij kunnen dit’ op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

  30 januari 2023

  Op maandag 30 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

  25 januari 2023

  Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brab...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights