Fay Weldon (1931 – 2023) overleden

Met grote dankbaarheid voor haar rijke oeuvre, waarin ze een onconventionele benadering van de man-vrouwdynamiek niet schuwde, geven wij kennis van het overlijden van schrijfster Fay Weldon. Het werk van Weldon, waartoe hoogtepunten gerekend worden als Leven en liefdes van een duivelin, verscheen jarenlang in Nederlandse vertaling bij Uitgeverij Contact en vervolgens bij Atlas Contact. Weldon overleed op 4 januari jongstleden op 91-jarige leeftijd.

Meer nieuws

 • ‘Man zonder rijbewijs’ en ‘Wij kunnen dit’ op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

  30 januari 2023

  Op maandag 30 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

  25 januari 2023

  Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brab...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights