Pulitzerprijs voor Vermogen

Vermogen van Hernan Diaz heeft de prestigieuze Amerikaanse literatuurprijs gewonnen: de Pulitzerprijs voor fictie. Vermogen is een wervelende roman over macht, hebzucht en privilege, die al vele mooie recensies kreeg.

●●●●● – NRC
★★★★ – de Volkskrant
‘Diaz roman is glorieus opgebouwd – De Groene Amsterdammer
‘Literatuur op z’n best. Ontzettend goed geschreven, een zeer onderhoudend verhaal.’ – Nederlands Dagblad

Meer nieuws

 • 26 mei 2024

   Blauwestad van Karin Sitalsing en ‘De jongen die van de wereld hield’ van Tjibbe Veldkamp zijn uitgeroepen tot de Beste Groninger Boeken van 2024. Dit maakte de jury zaterdag bekend tijdens het ...

  Lees het hele bericht
 • De nieuwe roman van Haruki Murakami is verschenen: ‘De stad en zijn onvaste muren’

  24 mei 2024

  'Voor trouwe Murakami-lezers bevat het boek een rijkdom aan elementen die ze kennen uit andere werken van de schrijver (...)De stad en zijn onvaste muren is vintage Murakami. Ook in dit boek presentee...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights