In de podcast ‘Van Dis Ongefilterd’ bespreekt Adriaan van Dis alles wat hem bezighoudt

Vanaf komende zaterdag 23 september 2023 komt Adriaan van Dis met een eigen podcast vanuit het tuinhuis van zijn uitgeverij Atlas Contact. In Van Dis Ongefilterd praat hij over alles wat hem bezighoudt met Simon Dikker Hupkes, bekend van de Wie is-podcastreeks en redacteur van de uitgeverij. Van de podcast Van Dis Ongefilterd zal tweewekelijks op zaterdagochtend een nieuwe aflevering verschijnen.

In de eerste aflevering richt Van Dis zijn blik onder meer op de komende verkiezingen, het dekolonisatieproces in voormalig Nederlands-Indië, Ivo Niehe en hoe je je wereld groter kunt maken. Ook draagt hij gedichten voor die hem inspireren, zoals ‘De terrorist – kijkt’ van zijn lievelingsdichter Wislawa Szymborska en ‘Lex barbarorum’ van H. Marsman. Zijn motto in deze aflevering: ‘Praat eens verder, léés eens wat.’

De podcast Van Dis Ongefilterd is te beluisteren op alle gebruikelijke podcast-kanalen zoals Spotify en Apple Podcast.

De eerste aflevering staat vanaf zaterdagochtend 23 september online. Om de week volgt dan zaterdags een nieuwe aflevering.

Adriaan van Dis is de schrijver van een indrukwekkend literair oeuvre. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald en veelvuldig genomineerd. Indische duinen (1985) werd bekroond met de Gouden Uil en Ik kom terug met de Libris Literatuurprijs 2015. In hetzelfde jaar ontving hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn complete oeuvre. Afgelopen maand verscheen zijn bestseller Naar zachtheid en een warm omhelzen (2023).

Luister hier naar de trailer:

Spotify: https://open.spotify.com/show/5se0YLl3MwXVuoIfYtqJsr

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/van-dis-ongefilterd/id1708223580

Deezer: https://www.deezer.com/nl/show/1000283015

Pocket Casts: https://pca.st/jdqceqle

Podimo: https://share.podimo.com/nl/podcast/eef20105-9932-41a6-bd74-5c8e6069122e

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights