Joël Broekaert bij Tijd voor Max over ‘De wereldgeschiedenis in twaalf bonen’

Op 9 november was Joël Broekaert te gast bij tv-programma Tijd voor Max. In gesprek met Sybrand Niessen en Martine van Os vertelt hij meer over zijn nieuwe boek De wereldgeschiedenis in twaalf bonen. De aflevering van Tijd voor Max is te terug te kijken op de website van Max Vandaag. Het interview is te zien vanaf minuut 13:36.

Joël Broekaert vertelt in het gesprek dat de Westerse beschaving misschien maar een voetnoot zou zijn geweest zonder de tuinboon. Hij kwam op het idee om dit boek te schrijven toen hij met iemand sprak over het Romeinse Rijk en de namen van de bestuurlijke elite van het oude Rome. De elite noemde zichzelf bijvoorbeeld vaak Cicero, vernoemd naar de kikkererwt (Cicer arietinum) en Fabius, naar de tuinboon (Vicia faba). Als gevolg van het feit dat nobele boeren de grondleggers waren van het machtige Romeinse Rijk, hielden de elite graag verbanden met de boerenbevolking.

De wereldgeschiedenis in twaalf bonen vertelt nog veel meer soortgelijke verhalen. In dit boek verzamelt Joël Broekaert, culinair schrijver en historicus, zijn beste verhalen uit zijn onderzoek naar de geschiedenis van de boon.

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights