Giuliano Da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour door Nederland

De Italiaans-Zwitserse schrijver Giuliano da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour langs Utrecht, Amsterdam en Groningen. Da Empoli werd dit jaar uitgeroepen tot Nederlandse Goncourt Keuze 2022-2023 voor zijn roman De Kremlinfluisteraar.

Als eerste onderdeel van de tour geeft da Empoli op 7 december een schrijfworkshop aan studenten aan de Universiteit Utrecht. De workshop begint om 15:00 uur en wordt om 16:00 uur gevolgd door een masterclass in het Frans die voor iedereen toegankelijk is.

Daarna zal da Empoli naar Amsterdam reizen, waar hij om 20:00 uur bij Spui25 zal worden geïnterviewd door de Nederlandse journalist Margot Dijkgraaf. Deze bijeenkomst word georganiseerd in samenwerking met Athenaeum Boekhandel.

Tot slot wordt er op 8 december in Groningen een bijeenkomst gehouden met een Q&A sessie. Judith Jansma en Jeanette den Toonder, docenten aan de Rijksuniversiteit Groningen, zullen da Empoli interviewen en de discussie met het publiek begeleiden. Het evenement zal plaatsvinden aan de Rijksuniversiteit Groningen en begint om 14:00 uur.

Meer informatie over de evenementen en tickets is te vinden op de website van het Institut français NL. 

De Kremlinfluisteraar is een meeslepende roman die de lezer voert naar het duistere hart van de macht in Rusland. Verteld vanuit het perspectief van een voormalige spindoctor van Poetin. De Kremlinfluisteraar hielp Poetin in het zadel en had maar één bestaansreden: doen wat de tsaar wil.

 

Meer nieuws

 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  In  zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland,  vertelt  Jan Brokken de vergeten geschiedenis van kunstenaarshotel Hotel Spaander in Volendam. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights