Giuliano Da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour door Nederland

De Italiaans-Zwitserse schrijver Giuliano da Empoli maakt op uitnodiging van het Institut français NL een tour langs Utrecht, Amsterdam en Groningen. Da Empoli werd dit jaar uitgeroepen tot Nederlandse Goncourt Keuze 2022-2023 voor zijn roman De Kremlinfluisteraar.

Als eerste onderdeel van de tour geeft da Empoli op 7 december een schrijfworkshop aan studenten aan de Universiteit Utrecht. De workshop begint om 15:00 uur en wordt om 16:00 uur gevolgd door een masterclass in het Frans die voor iedereen toegankelijk is.

Daarna zal da Empoli naar Amsterdam reizen, waar hij om 20:00 uur bij Spui25 zal worden geïnterviewd door de Nederlandse journalist Margot Dijkgraaf. Deze bijeenkomst word georganiseerd in samenwerking met Athenaeum Boekhandel.

Tot slot wordt er op 8 december in Groningen een bijeenkomst gehouden met een Q&A sessie. Judith Jansma en Jeanette den Toonder, docenten aan de Rijksuniversiteit Groningen, zullen da Empoli interviewen en de discussie met het publiek begeleiden. Het evenement zal plaatsvinden aan de Rijksuniversiteit Groningen en begint om 14:00 uur.

Meer informatie over de evenementen en tickets is te vinden op de website van het Institut français NL. 

De Kremlinfluisteraar is een meeslepende roman die de lezer voert naar het duistere hart van de macht in Rusland. Verteld vanuit het perspectief van een voormalige spindoctor van Poetin. De Kremlinfluisteraar hielp Poetin in het zadel en had maar één bestaansreden: doen wat de tsaar wil.

 

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

    24 juli 2024

    Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navaln...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights