Italiaanse rechten Jan Brokken – ‘De ontdekking van Holland’ al voor publicatie verkocht

De Italiaanse vertaalrechten van het nieuwe boek van Jan Brokken, De ontdekking van Holland, zijn al voor publicatie verkocht aan de Italiaanse uitgeverij Iperborea. In De ontdekking van Holland wekt Jan Brokken een buitengewone en onderbelichte episode uit de Nederlandse (kunst)geschiedenis tot leven: het verhaal van Volendam als bruisende, internationale kunstenaarskolonie. Vanuit de hele wereld kwamen zo’n 1400 schilders, onder wie zo’n 200 vrouwen, naar het stadje aan de Zuiderzee. Wat ze daar ontdekten waren de typisch Hollandse luchten en het destijds al beroemde Hollandse licht, maar ook verdraagzaamheid en openheid.

Eerder al gaf uitgeverij Iperborea zeer succesvol diverse boeken van Jan Brokken uit in Italiaanse vertaling. Onder meer La Suite di Giava (De tuinen van Buitenzorg), L’Anima delle Città (Stedevaart), I Giusti (De rechtvaardigen), Nella Casa del Pianista (In het huis van de dichter) en Anime Baltische (Baltische zielen) konden rekenen op een lovende ontvangst in de literaire kritiek en werden verkoopsuccessen.

De ontdekking van Holland verschijnt op 22 februari 2024; de Italiaanse uitgave is voorzien in 2025.

 

Meer nieuws

 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  In  zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland,  vertelt  Jan Brokken de vergeten geschiedenis van kunstenaarshotel Hotel Spaander in Volendam. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights