Eke Krijnen in gesprek bij Brainwash over ‘Een echte ouder’

Eke Krijnen ging voor Brainwash in gesprek met Charisa Chotoe en Calvin van Laaren. Ze vertelt aan Brainwash hoe het is om een regenbooggezin te zijn. Eke, haar vrouw en een goede vriend vormen een gezin met twee kinderen. Ze beschouwen zichzelf als een normaal gezin. In haar boek Een echte ouder. over queer ouderschap laat Eke zien dat heteronormatieve ideeën over wat een ‘echte’ ouder is en hoe een gezin eruit hoort te zien, diep gaan. Je kan het gesprek lezen, luisteren of bekijken op de website van Brainwash.

In Een echte ouder onderzoekt Eke de heteronormatieve ideeën over het gezinsleven, familiebanden en ouderschap die vaak pas aan het licht komen wanneer een gezin niet aan het standaardplaatje lijkt te voldoen. Waarom zien we de ene ouder als een ‘echte’ ouder en de andere niet? Waarom zien we het ene gezin als ‘gewoon’ en het andere als bijzonder? Glashelder analyseert Krijnen wat ze aan queer culture over het gezinsleven tegenkomt, en voegt daar haar visies en ervaringen aan toe. Een echte ouder is een boek over verwantschap, over tegen de stroom inzwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.

Meer nieuws

 • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

  19 juli 2024

  Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

  Lees het hele bericht
 • Vrijdenker van het jaar 2024: Kevyan Shahbazi

  18 juli 2024

  Keyvan Shahbazi, auteur van De Amerikaan van Karadj, wordt op 14 september a.s. uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar. De atheïstisch-humanistische vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, bestaand...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights