Eke Krijnen in gesprek bij Brainwash over ‘Een echte ouder’

Eke Krijnen ging voor Brainwash in gesprek met Charisa Chotoe en Calvin van Laaren. Ze vertelt aan Brainwash hoe het is om een regenbooggezin te zijn. Eke, haar vrouw en een goede vriend vormen een gezin met twee kinderen. Ze beschouwen zichzelf als een normaal gezin. In haar boek Een echte ouder. over queer ouderschap laat Eke zien dat heteronormatieve ideeën over wat een ‘echte’ ouder is en hoe een gezin eruit hoort te zien, diep gaan. Je kan het gesprek lezen, luisteren of bekijken op de website van Brainwash.

In Een echte ouder onderzoekt Eke de heteronormatieve ideeën over het gezinsleven, familiebanden en ouderschap die vaak pas aan het licht komen wanneer een gezin niet aan het standaardplaatje lijkt te voldoen. Waarom zien we de ene ouder als een ‘echte’ ouder en de andere niet? Waarom zien we het ene gezin als ‘gewoon’ en het andere als bijzonder? Glashelder analyseert Krijnen wat ze aan queer culture over het gezinsleven tegenkomt, en voegt daar haar visies en ervaringen aan toe. Een echte ouder is een boek over verwantschap, over tegen de stroom inzwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.

Meer nieuws

 • ‘Misschien moet je iets lager mikken’ op shortlist voor Onderwijsboek van het jaar

  26 februari 2024

  Misschien moet je iets lager mikken van Milio van de Kamp staat op de shortlist voor de verkiezing van het Onderwijsboek van het Jaar van de LBBO. Het stemformulier is vanaf nu geopend. Tot zondag 17 ...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken bij OVT op radio 1

  26 februari 2024

  Julie Blussé interviewde Jan Brokken op 25 februari bij OVT op Radio 1 over zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland.  De aflevering is hier te beluisteren.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights