Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naasten veel sterkte toe.

De in Israël geboren Kahneman was een van de meest invloedrijke psychologen ter wereld. Sinds 1993 was hij verbonden aan de Universiteit van Princeton. Hij was een van de eersten die inzichten uit de psychologie en de economie combineerde. Kahneman wordt beschouwd als de grondlegger van de gedragseconomie en maakte korte metten met het idee van de rationeel calculerende mens die in zijn eigen voordeel handelt. Daarvoor in de plaats introduceerde hij de feilbare menselijke psyche in de economie.

In 2002 kreeg hij de Nobelprijs voor de economie voor zijn onderzoek met Amos Tversky naar hoe mensen denken en beslissingen nemen. Zijn gedachtegoed heeft diepgaand effect gehad op vele terreinen, waaronder economie, geneeskunde en politiek.

Zijn wereldwijde en veelgeprezen bestseller Thinking, fast and slow verscheen bij uitgeverij Business Contact onder de titel Ons feilbare denken en brengt al die jaren onderzoek en wetenschap in één boek samen.

Meer nieuws

 • Astrid Haerens brengt gedichten uit ‘Oerhert’ tot leven met muzikale voorstelling

  19 juni 2024

  Na een geslaagde tournee in het begin van 2024, wordt de muzikale voorstelling Oerhert voortgezet met een reeks voorstellingen in de zomer en in het seizoen 2024-2025. Astrid Haerens, Mariske Broeckme...

  Lees het hele bericht
 • Onze boeken in het najaar 2024

  19 juni 2024

  Bekijk hier onze brochure met de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2024 voor fictie, non-fictie en Business Contact.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights