Rob van Essen wint met ‘Ik kom hier nog op terug’ voor de tweede maal de Libris Literatuur Prijs 2024!

Op maandag 13 mei werd Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen uitgeroepen tot winnaar van de 31e Libris Literatuur Prijs.

De jury – voorgezeten door SER-voorzitter Kim Putters – noemt het boek ‘van uitzonderlijke kwaliteit’ en ‘de beste roman die Rob van Essen tot nu toe schreef’. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Cultuurhuis Felix Meritis dat live werd uitgezonden door Nieuwsuur. Rob van Essen mocht een bedrag van € 50.000,- en een door Irma Boon ontworpen bronzen legpenning in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de bekroning van De goede zoon wint Van Essen de felbegeerde prijs dus opnieuw, dat is in de geschiedenis slechts eenmaal eerder voorgekomen.

Bekijk hier Ik kom hier nog op terug.

Op zaterdag 18 mei komt Rob van Essen langs bij Paagman in Den Haag en Boekhandel Blokker in Heemstede. Bij beide boekhandels zal hij geïnterviewd worden en een signeersessie houden.

Meer nieuws

 • De droom van Den Haag

  21 mei 2024

  Vandaag wordt in het Vredespaleis in Den Haag De droom van Den Haag. De Haagse Vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr gepresenteerd. Hij was op 19 mei te ga...

  Lees het hele bericht
 • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

  17 mei 2024

   Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights