Rob van Essen wint met ‘Ik kom hier nog op terug’ voor de tweede maal de Libris Literatuur Prijs 2024!

Op maandag 13 mei werd Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen uitgeroepen tot winnaar van de 31e Libris Literatuur Prijs.

De jury – voorgezeten door SER-voorzitter Kim Putters – noemt het boek ‘van uitzonderlijke kwaliteit’ en ‘de beste roman die Rob van Essen tot nu toe schreef’. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Cultuurhuis Felix Meritis dat live werd uitgezonden door Nieuwsuur. Rob van Essen mocht een bedrag van € 50.000,- en een door Irma Boon ontworpen bronzen legpenning in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de bekroning van De goede zoon wint Van Essen de felbegeerde prijs dus opnieuw, dat is in de geschiedenis slechts eenmaal eerder voorgekomen.

Bekijk hier Ik kom hier nog op terug.

Op zaterdag 18 mei komt Rob van Essen langs bij Paagman in Den Haag en Boekhandel Blokker in Heemstede. Bij beide boekhandels zal hij geïnterviewd worden en een signeersessie houden.

Meer nieuws

 • Cobi van Baars met ‘De onbedoelden’ genomineerd voor het beste boek over de geschiedenis van Limburg: De Treckpoel

  19 juli 2024

  Cobi van Baars is met De onbedoelden een van de vijf genomineerden voor De Treckpoel, een nieuwe prijs voor het beste fictie- of non-fictieboek over de geschiedenis van Limburg Cobi van Baars werd ...

  Lees het hele bericht
 • Vrijdenker van het jaar 2024: Kevyan Shahbazi

  18 juli 2024

  Keyvan Shahbazi, auteur van De Amerikaan van Karadj, wordt op 14 september a.s. uitgeroepen tot Vrijdenker van het Jaar. De atheïstisch-humanistische vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte, bestaand...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights