Rob van Essen wint met ‘Ik kom hier nog op terug’ voor de tweede maal de Libris Literatuur Prijs 2024!

Op maandag 13 mei werd Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen uitgeroepen tot winnaar van de 31e Libris Literatuur Prijs.

De jury – voorgezeten door SER-voorzitter Kim Putters – noemt het boek ‘van uitzonderlijke kwaliteit’ en ‘de beste roman die Rob van Essen tot nu toe schreef’. De winnaar werd bekendgemaakt tijdens een feestelijk diner in Cultuurhuis Felix Meritis dat live werd uitgezonden door Nieuwsuur. Rob van Essen mocht een bedrag van € 50.000,- en een door Irma Boon ontworpen bronzen legpenning in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de bekroning van De goede zoon wint Van Essen de felbegeerde prijs dus opnieuw, dat is in de geschiedenis slechts eenmaal eerder voorgekomen.

Bekijk hier Ik kom hier nog op terug.

Op zaterdag 18 mei komt Rob van Essen langs bij Paagman in Den Haag en Boekhandel Blokker in Heemstede. Bij beide boekhandels zal hij geïnterviewd worden en een signeersessie houden.

Meer nieuws

 • ‘De Zeeuwse jaren’, gesigneerd door Freek de Jonge

  13 juni 2024

  Na Kom verder! (1900-1951) en Reikhalzend verlangen (1951- 1962) verschijnt deze week deel 3 in de memoires van Freek de Jonge:  De Zeeuwse jaren.   Hierin beschrijft hij hoe de jaren zestig niet al...

  Lees het hele bericht
 • Nieuwe podcastreeks ‘Wie is Swift?’ over Taylor Swift nu te beluisteren

  13 juni 2024

  In de nieuwe podcastserie Wie is Swift? buigen hosts Simon Dikker Hupkes en Rachel van de Pol zich over de grootste popster van het moment: Taylor Swift. Ze roept bewondering, devotie, haat en afgunst...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights