De droom van Den Haag – Over de eerste Haagse vredesconferentie

Op 21 mei werd De droom van Den Haag. De Haagse Vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde  van Benjamin Duerr, over de eerste Haagse Vredesconferentie die precies 125 jaar geleden plaatsvond, gepresenteerd tijdens een door de Biblotheek van het Vredespaleis en de Gemeente Den Haag georganiseerde bijeenkomst.

Burgemeester Jan van Zanen ontving een eerste exemplaar en zei in zijn dankwoord: ‘Met De droom van Den Haag van Benjamin Duerr is er eindelijk een boek over dit onderwerp dat zich richt tot een brede schare van lezers in het Nederlands. (…) Dankzij Benjamin Duerr kunnen we, à la H.G. Wells of zo u wilt Professor Barabas, in een tijdmachine stappen en gaan we terug naar de jaren dat de wereld in Den Haag bijeenkwam om richting wijzende stappen te zetten op het terrein van internationaal recht, zoals het oorlogsrecht, en de vreedzame oplossing van geschillen. (…) . Laat ons verder bouwen aan de droom van Den Haag. Het huidige tijdsgewricht roept erom, dat moge duidelijk zijn. Dit boek biedt wat dat betreft een schat aan inspiratie. – Jan van Zanen, Burgemeester van Den Haag bij de boekpresentatie in het Vredespaleis in Den Haag.

Benjamin Duerr was op 19 mei te gast bij OVT. Luister hier de uitzending terug.

 

 

Meer nieuws

 • Astrid Haerens brengt gedichten uit ‘Oerhert’ tot leven met muzikale voorstelling

  19 juni 2024

  Na een geslaagde tournee in het begin van 2024, wordt de muzikale voorstelling Oerhert voortgezet met een reeks voorstellingen in de zomer en in het seizoen 2024-2025. Astrid Haerens, Mariske Broeckme...

  Lees het hele bericht
 • Onze boeken in het najaar 2024

  19 juni 2024

  Bekijk hier onze brochure met de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2024 voor fictie, non-fictie en Business Contact.

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights