9 juni: boekpresentatie ‘De toekomst van het verleden’ i.s.m. The Black Archives

The Black Archives en uitgeverij Atlas Contact presenteren op zondag 9 juni het boek De toekomst van het verleden. Reflecties over Nederlands slavernijverleden en -erfgoed van socioloog Waldo Heilbron. Dit boek is, net als Wij slaven van Suriname van Anton de Kom, een van de kernteksten van The Black Archives. Het was lang niet leverbaar maar verschijnt nu in een nieuwe uitgave met voorwoorden van Prof. Dr. Gloria Wekker en van Miguel Heilbron & Mitchell Esajas. 

Waldo Heilbrons persoonlijke bibliotheek vormde vanaf 2015 een startcollectie van The Black Archives. Daarbij is De toekomst van het verleden een onmisbaar boek in het denken over het slavernijverleden van Nederland en de door­werking daarvan tot aan de dag van vandaag.

De boekpresentatie De toekomst van het verleden begint met een inleiding van hoogleraar Dr. Gloria Wekker. Miguel Heilbron, co-founder van The Black Archives en de zoon van Waldo Heilbron, zal ingaan op de nalatenschap van zijn vader. Gedurende het programma zal er een interactief panelgesprek plaatsvinden tussen de sprekers en het publiek, waarbij thema’s en vragen uit het boek worden behandeld. Het programma wordt gemodereerd door co-founder van The Black Archives Mitchell Esajas. Na afloop van de boekpresentatie kunnen bezoekers met elkaar in gesprek en is het mogelijk om het boek ‘De toekomst van het verleden’ aan te schaffen.

Tickets (€7,50), verkrijgbaar via: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-boekpresentatie-de-toekomst-van-het-verleden-895246304797
Datum: 9 juni
Tijd: 15.00-17.00 uur
Locatie: The Black Archives Bijlmer
Adres: Bijlmerplein 140 1102 DB Amsterdam

Foto: contractondertekening, november 2023. V.l.n.r. Mitchell Esajas, Jessica de Abreu, Thiemo en Miguel Heilbron (The Black Archives),  Marcella  van der Kruk (Atlas Contact) 

Meer nieuws

 • 10 vragen aan Daan Heerma van Voss

  10 juni 2024

  Geen vaarwel vandaag is door de pers geprezen als betoverend, warm, indringend en intiem. Daan Heerma van Voss schreef een familieroman met levensechte personages die elkaar zowel afstoten als onlosma...

  Lees het hele bericht
 • OVT zendt 3-delige podcast uit over ‘De contractarbeiders van Deli’ van Reggie Baay

  10 juni 2024

  Vanaf zondag 9 juni zendt OVT op Radio NPO 1 de driedelige podcastserie ‘Verborgen Verbanden’ uit in de rubriek Het spoor terug. Deze podcast maakte auteur Reggie Baay in samenwerking met het Van ...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights