‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024

De droom van Den Haag, geschreven door Benjamin Duerr, staat op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024. Uit een lijst van meer dan 350 historische boeken zijn door de jury – onder leiding van Gerdi Verbeet en verder bestaande uit juryleden Rob Hartmans, Nelleke NoordervlietHans Renders, Fresco Sam-SinHubert SlingsDaniëlle Slootjes, en Harm Stevens – tien titels genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs 2024.

De droom van Den Haag beschrijft een spannende geschiedenis van de grootste diplomatieke gebeurtenis uit de Nederlandse historie. De Vredesconferenties van Den Haag legden het fundament voor de wereldorde van vandaag de dag. Aan de hand van sleutelfiguren, zoals de beroemde vredesactivist Bertha von Suttner en de trotse Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Willem Hendrik de Beaufort, vertelt Benjamin Duerr het verhaal van de geruchtmakende conferenties.

Op 8 september wordt de shortlist van vijf boeken gepubliceerd. Op 27 oktober 2024 wordt de Libris Geschiedenis Prijs 2024 uitgereikt door juryvoorzitter Gerdi Verbeet tijdens een speciale live-uitzending van het radioprogramma OVT.

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. Oorspronkelijkheid, leesbaarheid en historische degelijkheid zijn de belangrijkste criteria. De prijs is een initiatief van Historisch Nieuwsblad, Libris, Nederlands Openluchtmuseum, Rijksmuseum Amsterdam, Trouw en VPRO, bestaat uit een geldbedrag van 20.000 euro en maakt onderdeel uit van de Maand van de Geschiedenis.

Meer nieuws

 • Gooi maar vol die koffer: dit zijn 4 van de 24 beste boeken van ’24 volgens de Volkskrant

  12 juli 2024

  De vakantie is begonnen, het leesseizoen bij uitstek. Wat moet er mee deze zomer? Dit zijn 4 van de 24 beste boeken van 2024 tot nu, volgens de boekenredactie van de Volkskrant. Jan Brokken: De o...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken ontvangt de Premio De Sanctis Europa

  9 juli 2024

  Op maandag 8 juli jl is in Brussel de prestigieuze Premio De Sanctis 'Europa' uitgereikt aan Jan Brokken voor zijn gehele literaire oeuvre en zijn fundamentele bijdrage aan de Europese cultuur. De Pre...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights