Geert Mak opnieuw op 1 in De Bestseller 60

Wisselwachter van Geert Mak staat opnieuw op nummer 1 (paperback) en op nummer 14 (hardcover) in De Bestseller 60! Het boek is een groot succes in de media en is besproken in verscheidene kranten. Zo schreef Trouw: ‘Mak [is] een aanstekelijke verteller, die de persoonlijke en de grote geschiedenis slim met elkaar vervlecht.’
Ook in Vrij Nederland werd Wisselwachter besproken: ‘Wisselwachter is een uitsnede uit de werkelijkheid rond president Roosevelt, een kijkje in het binnenste van de macht, in al zijn aspecten, persoonlijk, politiek, menselijk, cultureel, psychologisch, van het gewoonste tot het zwaarst vallende politieke. Dit alles bij elkaar brengen is Mak gelukt. Daarom is het een steengoed boek.’
In België wordt het boek ook goed ontvangen. De Vlaamse krant De Standaard loofde Mak: ‘Moeiteloos goochelt hij met het politieke en het persoonlijke, het dramatische en het komische, allemaal perfect gedoseerd en gemonteerd.’ Daarnaast schreef het Vlaamse tijdschrift Humo: ‘Wat Geert Mak helemaal tot zo’n gulle, levendige schrijver maakt, is zijn bereidheid om in zijn geschiedschrijving niet alleen op de voorgedrukte regels te kijken, maar ook in de kantlijn.’ Ook was hij te gast bij De Afspraak op VRT MAX, de aflevering is hier terug te bekijken.
In Wisselwachter belicht Geert Mak de grote politieke bewegingen van de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw in Europa en Amerika. En de geschiedenis van een politieke familie die in die jaren het Witte Huis bewoonde, met als spilfiguur Harry Hopkins. Deze plattelandsjongen en voormalige welzijnswerker in New York werd de stuwende kracht achter de New Deal, en, na 1940, achter het geallieerde bondgenootschap dat nazi-Duitsland op de knieën kreeg.
Geert Mak is een van de meest gelauwerde non-fictieschrijvers van Nederland. Bij een breed publiek werd hij bekend met Hoe God verdween uit Jorwerd (1996). In 2021 verscheen de herziene editie als Hoe God verdween uit Jorwert. Daarna volgde een van zijn meest gewaardeerde boeken De eeuw van mijn vader (1999). In 2004 verscheen In Europa, waarop hij in 2019 met Grote verwachtingen het vervolg publiceerde.