Voor een verloren soldaat

Een indringende ervaring in het laatste oorlogsjaar brengt de naar Friesland geëvacueerde Jeroen in verwarring. Ogenschijnlijk redt hij zich er aardig, maar een intieme vriendschap blijkt een obsederende ervaring.
In 'Voor een verloren soldaat' van Rudi van Dantzig brengen herinneringen aan het laatste oorlogsjaar hoofdpersoon Jeroen in verwarring. Jeroen werd tijdens de hongerwinter van Amsterdam naar Friesland geëvacueerd. Het verhaal wordt verteld vanuit zijn perspectief. Jeroen, destijds elf jaar, wordt door soldaat Wolt gedwongen wordt tot intiem lichamelijk contact. De pijnlijke ervaring leidt tot verwarring bij de weerloze Jeroen. Enerzijds is er de schaamte, anderzijds voelt hij zich trots en uitverkoren. Als Jeroen veertig jaar na deze ervaring een stoet Canadese oud-strijders Amsterdam ziet binnentrekken, denkt hij onwillekeurig terug aan de soldaat en maakt de verwarring zich opnieuw van hem meester.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020414448
  • Pagina's: 256 pagina's

Rudi van Dantzig

Rudi van Dantzig (1933-2012) is voornamelijk bekend als choreograaf en balletdanser, maar zijn proza is eveneens buitengewoon sterk. Het sterk autobiografische Voor een verloren soldaat werd bekroond met onder andere de Geertjan Lubberhuizenprijs en werd in 1992 verfilmd.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van L.J. Veen klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights