Cecilia Kang te gast bij het John Adams Institute in Amsterdam

Op woensdag 27 oktober is Cecilia Kang te gast bij het John Adams Institute in Amsterdam.

Kang is een prijswinnende New York Times verslaggever en medeauteur van het recent verschenen Een smerige waarheideen onthullende kijk achter de schermen bij techgigant Facebook. Zij zal die avond in gesprek gaan met Wouter van Noort van NRC future affaires over de gebeurtenissen in haar boek en over recente ontwikkelingen sindsdien.

In Een smerige waarheid krijgen Kang en Sheera Frankel de onderste steen over Facebook boven. De afgelopen vier jaar heeft het bedrijf constant onder vuur gelegen vanwege opeenvolgende controverses en crises. Terwijl de techgigant de wereld verbond, bleek dat het ook de gegevens van gebruikers verzamelde, nepnieuws verspreidde en polariserende, haatzaaiende uitlatingen versterkte.

Het John Adams Institute in Amsterdam is sinds 1987 een Nederlandse, onafhankelijke non-profit stichting die prominente sprekers uit de Verenigde Staten in Nederland presenteert. In deze lezingen komen politiek, literatuur, geschiedenis, journalistiek, economie en andere onderwerpen aan de orde die een blik werpen op het voortdurend verschuivende culturele landschap van de Verenigde Staten.

Het evenement vindt plaats in Felix Meritis, Keizersgracht 324, Amsterdam en begint om 20:30. Voor meer informatie en reserveringen, klik hier.

Bij de ingang van de zaal word je gevraagd om je coronatoegangsbewijs te tonen.

Meer nieuws

 • Marieke Lucas Rijneveld te gast bij Literair café in Tilburg

  22 oktober 2021

  Op zondag 28 november is Marieke Lucas Rijneveld te gast bij het Literair café in Reeshof cultuurt in Tilburg. Datum: 28 november 2021 Tijd: begint om 15.30 Locatie: Perron 3, Ketelhavenplei...

  Lees het hele bericht
 • BoekenLive

  22 oktober 2021

  Op donderdag 28 oktober is er een nieuwe editie van BoekenLive, het interactieve online boekenevent. Er zijn onder andere interviews met Keyvan Shahbazi over De Amerikaan van Karadj en Jessica Nash, d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda