Colson Whitehead in TivoliVredenburg bij ILFU Book Talk

In vervolg op het succesvolle International Literature Festival Utrecht (ILFU) dat plaatsvond in september 2018 zal het ILFU vanaf april 2019 door het jaar heen nieuwe ILFU-evenementen presenteren. In de ILFU Book Talks worden internationaal geroemde schrijvers geïnterviewd.

Pulitzerprijswinnaar Colson Whitehead komt daarom naar Utrecht! Tijdens de vierde ILFU Book Talk spreekt hij over zijn nieuwste boek De jongens van Nickel dat net is uitgekomen.

Barack Obama en Oprah Winfrey mag Colson Whitehead inmiddels tot zijn grote bewonderaars rekenen. Zijn vorige roman De ondergrondse spoorweg, een overweldigend verhaal over het slavernijverleden, was een internationale bestseller. Het werd bekroond met de National Book Award. Het boek wordt verfilmd door Barry Jenkins (o.a. regisseur van Moonlight).

Met De jongens van Nickel put hij uit een recenter verleden, namelijk de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en vertelt hij het verhaal van twee tieners op een tuchtschool in Florida. Per ongeluk belandt Elwood op de Nickel Academy waar vooral de zwarte jongens zwaar mishandeld, gemarteld en misbruikt worden. Samen met zijn vriend Jack richt hij zich op maar één ding: ontsnappen uit deze hel. ‘Overzichtelijk maar o zo indringend’ schreef de VPRO Gids inmiddels al over De jongens van Nickel.

De boeken van Colson Whitehead kun je op deze avond kopen bij de stand van boekhandel Savannah Bay. Na afloop van de Book Talk zal hij signeren.

Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00
Verwachte eindtijd: 21:30
Regulier: € 15,-  (inclusief servicekosten)
Kaarten kunnen hier gekocht worden.

Meer nieuws

 • Oek de Jong bij Boekhandel Limerick in Gent

  23 augustus 2019

  ‘Een avond met Oek de Jong bij Boekhandel Limerick in Gent’ – Oek de Jong is op 12 september te gast bij Boekhandel Limerick in Gent om te praten over zijn nieuwe roman Zwarte schuur, en zal wor...

  Lees het hele bericht
 • Niña Weijers in Passa Porta, Brussel

  23 augustus 2019

  Niña Weijers gaat op zondag 15 september in gesprek met recensent en journalist Dirk Leyman over Kamers Antikamers, een boek over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke leve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda