Frans de Waal over onze medeprimaten in de Apenheul

Primatoloog en schrijver Frans de Waal geeft woensdag 29 maart een lezing in de Apenheul over onder andere politiek, cognitie en moraliteit onder onze medeprimaten. Hierbij komen vragen aan bod zoals hoeveel verschillen we eigenlijk van onze medeprimaten? En wat kunnen we van ze leren? Hij geeft deze lezing naar aanleiding van zijn laatste boek Anders. Na de lezing is er de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van dit boek te kopen.

 

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers ‘De bonobo en de tien geboden’, ‘De aap in ons’, ‘Een tijd voor empathie’ en ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: ‘Mama’s laatste omhelzing’. In mei 2022 verscheen zijn laatste werk ‘Anders’.

 

Datum: 29 maart

Inloop: 19.00 – 19.30 uur

Aanvang programma: 19.30 uur

Locatie: Congreslocatie De St@art in Apenheul

Kaarten: Normaal €15,00 | Seizoenkaarthouders, Vrienden & medewerkers van Apenheul €7,50

Klik hier voor meer informatie en om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Jonny Steinberg over ‘Winnie & Nelson’ bij Het Zuid-Afrikahuis

  1 juni 2023

  Moderator Dineo Nhlapo gaat in gesprek met onder andere Jonny Steinberg, auteur van Winnie & Nelson, op maandag 12 juni. Samen met de andere sprekers Olitha Lebelo van de Zuid-Afrikaanse ambassade...

  Lees het hele bericht
 • Marc Argeloo over ‘Natuuramnesie’ bij symposium ‘Vergeten Natuur’ in Utrecht

  1 juni 2023

  Marc Argeloo geeft tijdens het symposium 'Vergeten Natuur' in Utrecht op 8 juni een lezing over het shifting baseline syndrome aan de hand van zijn boek Natuuramnesie. Het symposium bespreekt biodiver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights