Frans de Waal over onze medeprimaten in de Apenheul

Primatoloog en schrijver Frans de Waal geeft woensdag 29 maart een lezing in de Apenheul over onder andere politiek, cognitie en moraliteit onder onze medeprimaten. Hierbij komen vragen aan bod zoals hoeveel verschillen we eigenlijk van onze medeprimaten? En wat kunnen we van ze leren? Hij geeft deze lezing naar aanleiding van zijn laatste boek Anders. Na de lezing is er de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van dit boek te kopen.

 

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers ‘De bonobo en de tien geboden’, ‘De aap in ons’, ‘Een tijd voor empathie’ en ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: ‘Mama’s laatste omhelzing’. In mei 2022 verscheen zijn laatste werk ‘Anders’.

 

Datum: 29 maart

Inloop: 19.00 – 19.30 uur

Aanvang programma: 19.30 uur

Locatie: Congreslocatie De St@art in Apenheul

Kaarten: Normaal €15,00 | Seizoenkaarthouders, Vrienden & medewerkers van Apenheul €7,50

Klik hier voor meer informatie en om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Auteurs van ‘De lezende mens’ geven lezing in Leeuwarden

  20 maart 2023

  Aan de hand van hun boek De lezende mens, geven Ruud Hisgen en Adriaan van der Weel een lezing tijdens Lettertreffen van Leeuwarden UNESCO City of Literature op 23 maart. Lettertreffen is een midd...

  Lees het hele bericht
 • Remco Daalder bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam over zijn nieuwe boek ‘Stadse beestjes’

  16 maart 2023

  Op woensdag 12 april interviewt Alexander Reeuwijk schrijvers Remco Daalder en Aglaia Bouma bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam. Over Stadse beestjes:  Maak kennis met de bijzonder...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights