Frans de Waal over onze medeprimaten in de Apenheul

Primatoloog en schrijver Frans de Waal geeft woensdag 29 maart een lezing in de Apenheul over onder andere politiek, cognitie en moraliteit onder onze medeprimaten. Hierbij komen vragen aan bod zoals hoeveel verschillen we eigenlijk van onze medeprimaten? En wat kunnen we van ze leren? Hij geeft deze lezing naar aanleiding van zijn laatste boek Anders. Na de lezing is er de mogelijkheid om een gesigneerd exemplaar van dit boek te kopen.

 

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Hij schreef onder meer de bestsellers ‘De bonobo en de tien geboden’, ‘De aap in ons’, ‘Een tijd voor empathie’ en ‘Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?’. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast. In 2019 verscheen zijn boek over emoties bij dier en mens: ‘Mama’s laatste omhelzing’. In mei 2022 verscheen zijn laatste werk ‘Anders’.

 

Datum: 29 maart

Inloop: 19.00 – 19.30 uur

Aanvang programma: 19.30 uur

Locatie: Congreslocatie De St@art in Apenheul

Kaarten: Normaal €15,00 | Seizoenkaarthouders, Vrienden & medewerkers van Apenheul €7,50

Klik hier voor meer informatie en om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Charles Groenhuijsen bij Paagman over Super Tuesday

  23 februari 2024

  Donderdag 29 februari a.s. zijn Amerikakenners Charles Groenhuijsen en Willem Post om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij evalueren de Amerikaan...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken over ‘De ontdekking van Holland’in Bergen op Zoom 

  22 februari 2024

   Een interview met Jan Brokken over zijn nieuwe, spraakmakende boek De ontdekking van Holland op zondagmiddag 21 april in Boekhandel Quist in Bergen op Zoom. Achter de witte vitrage van het Volend...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights