Joyce Sylvester signeert ‘Bent ú de burgemeester’ bij AKO ArenA

Zaterdag 10 juli signeert Joyce Sylvester tussen 12:00 en 14:00 haar boek ‘Bent ú de burgemeester?‘ bij Boekhandel AKO ArenA in Amsterdam Zuidoost. Stadsdeelvoorzitter Zuidoost Tanja Jadnanansing zal om 12.30 een woordje spreken tot Joyce Sylvester.

Joyce Sylvester is een pionier, steeds is zij de eerste zwarte vrouw in haar functie. Sinds 2016 is ze substituut ombudsman, eerder was ze waarnemend burgemeester van Anna Paulowna en Naarden. Twaalf jaar lang was ze senator voor de PvdA. In haar autobiografie Bent ú de burgemeester? vertelt ze over de weg die ze heeft afgelegd en laat ze zien dat ze een inspiratiebron is. Door haar verhaal eerlijk te vertellen wordt het belang van kansengelijkheid zichtbaar en daagt ze ons allemaal uit om te reflecteren op de beelden die we hebben. 

Dr. Joyce Juanita Sylvester (1965) is sinds 2016 Substituut Ombudsman. Ze studeerde politicologie en communicatiewetenschap en promoveerde in 2000 in het staats- en bestuursrecht. Naast haar ervaring in het openbaar bestuur, heeft zij als consultant in het bedrijfsleven gewerkt. Joyce Sylvester woont in Huizen. Bent ú de burgemeester? is haar eerste boek.

Bekijk het filmpje waarin Joyce over haar boek vertelt: https://www.youtube.com/watch?v=EObV-CHWAAE

Meer nieuws

 • Vertaler Nicolette Hoekmeijer over ‘Bluets’ bij Pantheon Boekhandel

  26 juli 2021

  Gevoelens en pijn in blauw, en dat geheel gevat in taal. Dat is Bluets van Maggie Nelson. Een raadselachtig maar prachtig boek en daarom organiseert Pantheon Boekholdt op 21 september een avond o...

  Lees het hele bericht
 • ‘Mensen ontwikkelen zichzelf’ – boekpresentatie SPUI25

  23 juli 2021

  Hoe kan een gemeenschap zo snel mogelijk op eigen kracht verder? Die vraag zouden hulporganisaties zichzelf voortdurend moeten stellen, vindt Betteke de Gaay Fortman.  Ze schreef een boek over de gre...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda