Keyvan Shahbazi te gast op het Vrijdendenkersfestival in de Balie

Keyvan Shahbazi is een van de sprekers op het Vrijdenkersfestival in de Balie op 29 en 30 oktober.

In aanloop naar het 750-jarige bestaan van de stad staat de Balie stil bij ons vrijheidsbegrip en wat voor betekenis dit heeft. Hoe vrij zijn wij? Vrijgemaakt van religie, dogma’s of ideologie? En wat heeft die vrijheid ons gebracht? Hoe verhoudt vrijheid zich tot empathie en inlevingsvermogen voor anderen? Hoe verdedigen we onze vrijheden en wat kunnen we daarbij leren van de geschiedenis? Het Vrijdenkersfestival 2021 vindt plaats op vrijdagavond 29 tot en met zaterdagavond 30 oktober, met onafhankelijke geesten uit alle windhoeken, de een nog moediger dan de ander.

Keyvan Shahbazi vluchtte in 1983 uit Iran. In zijn net verschenen autobiografische debuutroman De Amerikaan van Karadj is te lezen hoe hij en zijn familie slachtoffer werden van het regime van Khomeini. Na zijn vlucht werd hij gebeld en geïntimideerd door de inlichtingendienst in Iran. Ze gebruikten zijn moeder, die daar nog was, om hem onder druk te zetten. Het staat symbool voor de invloed die buitenlandse staten kunnen hebben op Nederlandse burgers.

Meer nieuws

 • Marieke Lucas Rijneveld te gast bij Literair café in Tilburg

  22 oktober 2021

  Op zondag 28 november is Marieke Lucas Rijneveld te gast bij het Literair café in Reeshof cultuurt in Tilburg. Datum: 28 november 2021 Tijd: begint om 15.30 Locatie: Perron 3, Ketelhavenplei...

  Lees het hele bericht
 • BoekenLive

  22 oktober 2021

  Op donderdag 28 oktober is er een nieuwe editie van BoekenLive, het interactieve online boekenevent. Er zijn onder andere interviews met Keyvan Shahbazi over De Amerikaan van Karadj en Jessica Nash, d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda