Lezing de Staat van de Literatuur door Nelleke Noordervliet

Op zaterdag 19 juni organiseert de Universiteit van Amsterdam de tweede editie van de Staat van de Europese Literatuur, een jaarlijkse lezing waarin een gerenommeerde Europese schrijver ingaat op de staat van literatuur in Europa. Dit jaar wordt de lezing gegeven door schrijver Nelleke Noordervliet, die vanuit de Aula zal spreken over het actuele thema ‘De moed van de schrijver’.

Hoe moet een schrijver zich verhouden tot de brandende kwesties van zijn tijd? Wat als de complexe diversiteit van de Europese literatuur onder politieke druk komt te staan? Op deze en andere vragen zal Noordervliet tijdens haar lezing ingaan. Schrijver en filosoof Eva Meijer en twee promovendi zullen kort op Noordervliets lezing reageren.

De Staat van de Europese Literatuur is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit van Amsterdam, Faculteit Geesteswetenschappen en het Amsterdam Centre for European Studies (ACES) in samenwerking met de Onderzoeksschool Literatuurwetenschap (OSL) en SPUI25. Initiatiefnemer is Guido Snel, universitair docent Europese Studies aan de UvA. De lezing is bedoeld om de aandacht te vestigen op het belang van Europa’s rijke en diverse literaire traditie.

De Staat van de Europese Literatuur vindt plaats op 19 juni van 17.00 tot 18.00 uur in de Aula van de Universiteit van Amsterdam. Aanmelden kan via SPUI25. 

Meer nieuws

 • Jaap Seidell en Jutka Halberstadt presenteren ‘Andere kost’ bij Spui25

  10 juni 2021

  Woensdag 16 juni om 20:00 presenteren Jaap Seidell en Jutka Halberstadt hun nieuwe boek Andere kost bij Spui25. Deze presentatie is gratis te volgen via de stream. Geef je hier op. Ons voe...

  Lees het hele bericht
 • Peter Delpeut geeft lezing in Eye Amsterdam

  8 juni 2021

  Jonas Mekas is de filmmaker van de herinnering. Is het daarom niet vreemd dat hij in zijn autobiografische werk de moord van 2400 Joden in 1941 in zijn geboortestreek geen plaats heeft gegeven? Peter ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda