Literaire avond met Mensje van Keulen

Tijdens de Literaire avond in november neemt Mensje van Keulen ons mee door haar rijke oeuvre.

Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Haar debuut ‘Bleekers zomer‘ verscheen in 1972.

Met de woorden: ‘Dit is het,’ begon de eerste recensie op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In het autobiografische Olifanten op het Web (1977), dat mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden. Haar werk werd bekroond met de Annie Romeinprijs, De Charlotte Kohlerprijs en de Constantijn Huygensprijs.

Locatie: OBA Roelof Hartplein (Roelof Hartplein 430, Amsterdam)

Datum en tijd: 28 november 2019, 19.00 uur

Ticket prijzen: normaal 10  euro en 5 euro met OBA-pas

Meer informatie? Klik dan hier.

Meer nieuws

 • Stefan Brijs op de Vlaamse Boekenbeurs (op 10/11 en 11/11)

  17 oktober 2019

  Elke Vandersypen gaat in gesprek met Stefan Brijs over zijn nieuwste roman Zonder liefde op auteurspodium Woordenhoek op de Vlaamse Boekenbeurs. Ook zal hij signeren op de VBKU stand 401. Op zo...

  Lees het hele bericht
 • Stefan Brijs bij boekhandel van der Velde in Drachten

  17 oktober 2019

  De Vlaamse auteur Stefan Brijs brak in 2005 bij het grote publiek door met zijn roman 'De engelenmaker'. In 2011 verscheen zijn ook goed ontvangen roman 'Post voor mevrouw Bromley'. Dit najaar ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda