Literaire avond met Mensje van Keulen

Tijdens de Literaire avond in november neemt Mensje van Keulen ons mee door haar rijke oeuvre.

Mensje van Keulen werd op 10 juni 1946 geboren in Den Haag als Mensje Francina van der Steen, roepnaam Mennie. Haar debuut ‘Bleekers zomer‘ verscheen in 1972.

Met de woorden: ‘Dit is het,’ begon de eerste recensie op deze bejubelde en al vele malen herdrukte roman die inmiddels tot de klassieken in de Nederlandse literatuur wordt gerekend. In het autobiografische Olifanten op het Web (1977), dat mensje naar aanleiding van de dood van haar moeder schreef, is veel over haar jeugd, latere belevenissen en haar schrijverschap te vinden. Haar werk werd bekroond met de Annie Romeinprijs, De Charlotte Kohlerprijs en de Constantijn Huygensprijs.

Locatie: OBA Roelof Hartplein (Roelof Hartplein 430, Amsterdam)

Datum en tijd: 28 november 2019, 19.00 uur

Ticket prijzen: normaal 10  euro en 5 euro met OBA-pas

Meer informatie? Klik dan hier.

Meer nieuws

 • Oek de Jong bij Boekhandel Limerick in Gent

  23 augustus 2019

  ‘Een avond met Oek de Jong bij Boekhandel Limerick in Gent’ – Oek de Jong is op 12 september te gast bij Boekhandel Limerick in Gent om te praten over zijn nieuwe roman Zwarte schuur, en zal wor...

  Lees het hele bericht
 • Niña Weijers in Passa Porta, Brussel

  23 augustus 2019

  Niña Weijers gaat op zondag 15 september in gesprek met recensent en journalist Dirk Leyman over Kamers Antikamers, een boek over de poreuze grenzen tussen herinnerde, verzonnen en mogelijke leve...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda