Maaike Meijer over ‘Radeloze helden’ in De Roode Bioscoop

Maaike Meijer gaat in gesprek over mannen en mannelijkheid in De Roode Bioscoop op dinsdag 13 juni naar aanleiding van haar nieuwe boek Radeloze helden.

Tijdens deze aflevering van Laten we praten geven Maaike Meijer, Basje Boer, Alex Boogers en Christiaan Weijts hun verschillende perspectieven op het thema ‘Een man, een man…’. De moderator van deze avond is Hans Maarten van den Brink en Daan Heerma van Voos spreekt het slotwoord.

In Radeloze helden beschouwt Maaike Meijer bekende verhalen niet als universeel, maar specifiek als mannenverhalen en opent nieuwe vensters op ‘het mannenvraagstuk’. Ze herschrijft freudiaanse verhalen over castratieangst en penisnijd, onderzoekt haar eigen relatie tot genderfluïditeit, beschrijft de mannelijkheid in zichzelf en beschouwt het mannelijk lijden met een even kritische als empathische blik.

 

Datum: 13 juni

Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.oo uur

Locatie: De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7 Amsterdam

Kaarten: €10,00

Klik hier voor meer informatie en om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Arvo Pärt en de verstilling op Vocallis Festival in Maastricht Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano), Joachim Eijlander (cello)

  25 september 2023

  Op woensdag 25 oktober brengen Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano) en Joachim Eijlander (cello) hun indrukwekkende programma Arvo Pärt en de verstilling in boekhandel Dominicanen in Maastric...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Theater Stroud Putten

  25 september 2023

  Op uitnodiging van Randmeerconcerten brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op zaterdag 25 november hun alom bejubelde programma Heimwee in Theater Stroud in Putten. Niets is m...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights