Maaike Meijer over ‘Radeloze helden’ in De Roode Bioscoop

Maaike Meijer gaat in gesprek over mannen en mannelijkheid in De Roode Bioscoop op dinsdag 13 juni naar aanleiding van haar nieuwe boek Radeloze helden.

Tijdens deze aflevering van Laten we praten geven Maaike Meijer, Basje Boer, Alex Boogers en Christiaan Weijts hun verschillende perspectieven op het thema ‘Een man, een man…’. De moderator van deze avond is Hans Maarten van den Brink en Daan Heerma van Voos spreekt het slotwoord.

In Radeloze helden beschouwt Maaike Meijer bekende verhalen niet als universeel, maar specifiek als mannenverhalen en opent nieuwe vensters op ‘het mannenvraagstuk’. Ze herschrijft freudiaanse verhalen over castratieangst en penisnijd, onderzoekt haar eigen relatie tot genderfluïditeit, beschrijft de mannelijkheid in zichzelf en beschouwt het mannelijk lijden met een even kritische als empathische blik.

 

Datum: 13 juni

Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 20.oo uur

Locatie: De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7 Amsterdam

Kaarten: €10,00

Klik hier voor meer informatie en om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Rob van Essen en Freek de Jonge bij Zomerzinnen in Frederiksoord

  14 juni 2024

  Op zondag 30 juni zijn Rob van Essen en Freek de Jonge te gast bij Zomerzinnen in Frederiksoord. Hier zal Rob van Essen, naar aanleiding van zijn met de Libris Literatuur Prijs bekroonde boek Ik kom...

  Lees het hele bericht
 • Freek de Jonge over ‘De Zeeuwse Jaren’ bij Bibliotheek Amstelveen

  14 juni 2024

  Op zaterdag 13 juli is Freek de Jonge te gast bij Bibliotheek Amstelveen waar hij voor zal lezen uit zijn nieuwe boek De Zeeuwse Jaren. Na afloop zal hij zijn boeken signeren. De Zeeuwse Jaren (196...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights