Madeleijn van den Nieuwenhuizen bij De Balie Amsterdam

Op zondag 26 juni 2022 is Madeleijn van den Nieuwenhuizen te gast bij De Balie Amsterdam om te praten over abortus en zelfbeschikking. Dit naar aanleiding van haar net verschenen boek Leven en laten leven, waarin ze reacties van mensen met argumenten voor en tegen, ervaringen, twijfels en gedachten over abortus heeft gebundeld.

Het gesprek over abortusrecht leeft, zelfs in Nederland waar negen op de tien mensen voor abortus is en de wetgeving onlangs verruimd is. In de VS wordt de wetgeving juist ingeperkt en ook in Nederland krijgen vrouwen op hun weg naar de kliniek te maken met acties van anti-abortusactivisten. Mediacriticus en rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen ziet dat in Nederland het gesprek over abortus te vaak steken bij de oppervlakkige voor- en tegen discussie. Wat zijn de argumenten rondom abortus waar we het over moeten hebben? Wat is zelfbeschikking bijvoorbeeld precies, waarom is dat zo belangrijk en wat betekent ‘recht op leven’?

Datum: 26 juni
Tijd: 19.30 uur
Locatie: De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10
1017 RR Amsterdam

Klik hier voor meer informatie en tickets.

 

Meer nieuws

 • Voordracht Kirsten van Santen bij opening Terp fan de Takomst

  27 juni 2022

  Op zaterdag 16 juli 2022 wordt de Terp fan de Takomst in Blije Friesland feestelijk geopend. De opening is onderdeel van de Friese triënnale Arcadia en maakt daarnaast deel uit van de geplande Sense ...

  Lees het hele bericht
 • Leesclub met Mariken Heitman

  22 juni 2022

  Dinsdag 20 september 2022 is Mariken Heitman, de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022, te gast bij de leesclub van Boekhandel Kramer & van Doorn. Ze zal worden geïnterviewd over haar bekro...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda