Mariska Kret geeft lezing op EFT World Summit, Haarlem

Mariska Kret, hoogleraar Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden en auteur van Tussen glimlach en grimas, geeft op 3 juni een keynote tijdens de EFT World Summit in Haarlem.

Mariska Kret is hoogleraar vergelijkende psychologie en affectieve neurowetenschappen aan de Universiteit Leiden. Ze staat aan het hoofd van een grote onderzoeksgroep, het CoPAN-lab. Om meer te begrijpen van wat de mens drijft, bestudeert ze emoties vanuit een vergelijkend en evolutionair perspectief. Ze onderzoekt niet alleen emoties bij de mens, maar ook bij diersoorten die nauw aan de mens verwant zijn: mensapen zoals chimpansees, bonobo’s en orang-oetans.

Het volledige programma van de conferentie is hier te zien: https://efteuropa.com/presentations/. Informatie over accreditatie en tickets is hier te vinden: https://www.aanmelder.nl/eftsummit/register.

Meer nieuws

 • Boekpresentatie ‘De toekomst van het verleden’

  6 juni 2024

  Waldo Heilbron, socioloog en pionier, onderzoekt in De toekomst van het verleden onbesproken aspecten van de Nederlandse geschiedenis, zoals slavernij en kolonialisme. Hij introduceert het concept 'He...

  Lees het hele bericht
 • Vertaler Elbrich Fennema over ‘De stad en zijn onvaste muren’ bij Athenaeum Boekhandel in Haarlem

  5 juni 2024

  Op donderdag 19 september is Elbrich Fennema te gast bij Athenaeum Boekhandel in Haarlem. Hier zal zij, naar aanleiding van het uit het Japans vertalen van De stad en zijn onvaste muren van Haruki Mur...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights