Mariska Kret geeft lezing op symposium Psychologie en Economisch gedrag

Op maandag 27 november geeft Mariska Kret een publiekslezing op het herfstsymposium van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch gedrag in Leiden.

Mariska Kret is hoogleraar bij de faculteit Cognitieve Psychologie van de Universiteit Leiden. Na een promotieonderzoek naar lichaamstaal ging ze geleidelijk steeds meer vergelijkend onderzoek doen naar mensapen. In haar boek ‘Tussen glimlach en grimas‘ onderzoekt ze hoe gezichtsuitdrukkingen en emoties met elkaar samenhangen, bij mensen en bij mensapen.

Meer informatie over haar lezing op het symposium is hier te vinden.

Meer nieuws

 • Interview met Johan Kuiper bij het Historisch Café in Amsterdam

  4 december 2023

  Op 13 december is historicus Johan Kuiper te gast bij het Historisch Café. In zijn net verschenen boek De kleine Napoleon. Biografie van een mythe. toont Kuiper aan dat de mythe die al generaties ron...

  Lees het hele bericht
 • Johan Kuiper te gast bij De Balie over ‘De kleine Napoleon’

  29 november 2023

  Op vrijdag 1 december is Johan Kuiper te gast bij het programma Plein Publiek van De Balie in Amsterdam. Plein Publiek is een serie diepte-interviews met bekende makers. Programmamaker Sophie Rutenfra...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights