Meet & Greet: Wil Schackmann bij Boekhandel Heijink te Hardenberg

Boekhandel Heijink te Hardenberg organiseert een Meet & Greet met Wil Schackmann, auteur van onder andere De bedelaarskolonie. Over de Ommerschans, het eerste landelijk gesticht voor bedelende armen. Eind juni dit jaar verschijnt zijn nieuwe boek, De strafkolonie. Verzedelijken en beschaven in de koloniën van weldadigheid, 1818-1859.

Over De bedelaarskolonie
Er zijn aan het begin van de negentiende eeuw in ons land ‘luilevende armen’ die in plaats van te werken liever hun hand ophouden. In het in 1822 te Overijssel opgerichte bedelaarsgesticht de Ommerschans zullen die eens hard worden aangepakt en heropgevoed. Uit alle windstreken worden de bedelaars door gemeentebesturen ‘opgezonden’. Maar zijn het wel allemaal bedelaars? Met veel liefde voor het onderwerp en de mensen die er een rol in spelen, en met oog voor vermakelijke details, vertelt Wil Schackmann in zijn boek De bedelaarskolonie het verhaal van het gesticht en zijn bewoners – met verrassende conclusies.

U bent van harte welkom!

Datum: woensdag 16 mei 2018
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Locatie: Boekhandel Heijink | Markt 23 te Hardenberg

Meer informatie…

Meer nieuws

 • Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxofoonkwartet in het Concertgebouw, Amsterdam

  22 mei 2018

  In het kader van de serie Scherpdenkers ('inspirerende sprekers gaan een verbond aan met muziek') geeft Jan Brokken op woensdag 3 oktober de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxof...

  Lees het hele bericht
 • ‘B-unlimited: de methode Wilders’ met Simon(e) van Saarloos

  22 mei 2018

  Filosoof en schrijver Simon(e) van Saarloos volgde het strafproces tegen Geert Wilders op de voet, dat werd gestart naar aanleiding van zijn ‘minder Marokkanen’-uitspraak in 2014. ‘Wie mij wil...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda