Meet & Greet: Wil Schackmann bij Boekhandel Heijink te Hardenberg

Boekhandel Heijink te Hardenberg organiseert een Meet & Greet met Wil Schackmann, auteur van onder andere De bedelaarskolonie. Over de Ommerschans, het eerste landelijk gesticht voor bedelende armen. Eind juni dit jaar verschijnt zijn nieuwe boek, De strafkolonie. Verzedelijken en beschaven in de koloniën van weldadigheid, 1818-1859.

Over De bedelaarskolonie
Er zijn aan het begin van de negentiende eeuw in ons land ‘luilevende armen’ die in plaats van te werken liever hun hand ophouden. In het in 1822 te Overijssel opgerichte bedelaarsgesticht de Ommerschans zullen die eens hard worden aangepakt en heropgevoed. Uit alle windstreken worden de bedelaars door gemeentebesturen ‘opgezonden’. Maar zijn het wel allemaal bedelaars? Met veel liefde voor het onderwerp en de mensen die er een rol in spelen, en met oog voor vermakelijke details, vertelt Wil Schackmann in zijn boek De bedelaarskolonie het verhaal van het gesticht en zijn bewoners – met verrassende conclusies.

U bent van harte welkom!

Datum: woensdag 16 mei 2018
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Locatie: Boekhandel Heijink | Markt 23 te Hardenberg

Meer informatie…

Meer nieuws

 • Op de fiets door Amsterdam met Arita Baaijens

  21 augustus 2018

  Zaterdag 1 september organiseert Arita Baaijens samen met Bert Spaan en De Waag een fietsexpeditie door Amsterdam. Daarbij leert Arita je hoe je deepmaps (een biografie van een locatie) kunt maken. Ze...

  Lees het hele bericht
 • David van Bodegom geeft 11 september college op Universiteit van Nederland

  20 augustus 2018

  In seizoen 6 van de Universiteit van Nederland kun je met een biertje in de hand wetenschappelijke inzichten tot je nemen in Air Amsterdam. Op 11 september hoor je vanuit de wetenschap hoe je zo vita...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda