Niña Weijers en Marieke Lucas Rijneveld bij literaire filmavond in het Eye Filmmuseum

De Gids organiseert in samenwerking met SLAA en Eye Filmmuseum op 22 oktober de literaire filmavond ‘Het geslachtelijke onbehagen’ over seksediversiteit.

‘Het geslachtelijke onbehagen’ is een literaire filmavond over seksediversiteit, die recht doet aan de complexiteit, gelaagdheid, ervaringsrijkdom en de persoonlijke en maatschappelijke urgentie ervan. De avond ontvouwt zich aan de hand van het essay Rollenspel van Basje Boer, waarin ze via haar tienerjaren vertelt over het verlangen een volwassen vrouw te zijn of in elk geval die rol te spelen. Ze doet dit aan de hand van stills en filmfragmenten die ze samen met de bezoekers zal bekijken.

Tussendoor geven verschillende dichters en schrijvers, waaronder Niña Weijers en Marieke Lucas Rijneveld, hun eigen kijk op sekse en het ongemak van een afgebakende seksuele rol. De avond wordt gemodereerd door journalist, podcastmaker en presentator Botte Jellema.

Tijd: 19.15 uur
Locatie: Eye Filmmuseum (Amsterdam)
Prijs: €11,00 (€9,50 voor studenten en gratis met Cineville)

Klik hier voor meer informatie en tickets

Meer nieuws

 • Fokke Obbema bij Winterzinnen in Dwingeloo

  19 november 2019

  Op zaterdag 28 december vindt in Dwingeloo Winterzinnen plaats. Tussen 16.00 en 20.50 uur kunnen bezoekers genieten van literatuur, muziek, en een maaltijd op een sfeervolle locatie. Fokke Obbema geef...

  Lees het hele bericht
 • Suzanne Rethans te gast in Paagman

  18 november 2019

  Op zaterdag 7 december  is Suzanne Rethans om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1, Delft). Zij zal naar aanleiding van haar boek Begeerd en verguisd een lezing geven. Aa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda