Oek de Jong en Bianca Boer op het Woordnacht literatuurfestival in Rotterdam

Stilte vormt het thema van Woordnacht 2019. De stilte van het taboe. De stilte van religie en natuur. De stilte van schrijvers die zelden van zich laten horen. De stilte van luisteren. Maar er is ook aandacht voor de stilte van niet kunnen horen, luisteren of spreken. Horend of niet-horend, sprekend of niet-sprekend: bezoekers van Woordnacht 2019 ontdekken stilte en geluid opnieuw en anders.

De nieuwe roman van Oek de Jong krijgt jubelende recensies. De schrijver bespreekt Zwarte Schuur in Woordnacht met Hans van Willigenburg.

Locatie: Tent, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Tijd: 22.00 tot 22.40 uur

Alek Dabrowski gaat in gesprek met twee Rotterdamse debutanten die grote thema’s aankaarten in hun eerste romans, waaronder Bianca Boer, die in Draaidagen een vernuftige constructie rondom een film, een kleindochter en haar 92-jarige grootmoeder die Auschwitz overleefde weeft.

Locatie: Tent, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Tijd: 22.00 tot 22.50 uur

In de terugkerende reeks Debutanten buigt een arrivé zich over het werk van een aspirant-auteur. Voor 2019 treedt Manon Uphoff op als mentor. Aankomend debutant is Vincent Kortmann, wiens roman bij Atlas Contact zal verschijnen. Gespreksleider is Hans Sibarani, directeur Woordnacht.

Locatie: Tent, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Tijd: 20.30 tot 21.30

Tickets voor Woordnacht 2019 zijn online te verkrijgen. Voor degenen die niet via internet kunnen bestellen zijn er bij de klantenservice van boekhandel Donner fysieke kaarten voor Woordnacht beschikbaar. Daarnaast zijn er op festivaldagen tickets verkrijgbaar aan de kassa.

 

Meer nieuws

 • Fokke Obbema bij Winterzinnen in Dwingeloo

  19 november 2019

  Op zaterdag 28 december vindt in Dwingeloo Winterzinnen plaats. Tussen 16.00 en 20.50 uur kunnen bezoekers genieten van literatuur, muziek, en een maaltijd op een sfeervolle locatie. Fokke Obbema geef...

  Lees het hele bericht
 • Suzanne Rethans te gast in Paagman

  18 november 2019

  Op zaterdag 7 december  is Suzanne Rethans om 15:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Delft (Choorstraat 1, Delft). Zij zal naar aanleiding van haar boek Begeerd en verguisd een lezing geven. Aa...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda