Oek de Jong en Bianca Boer op het Woordnacht literatuurfestival in Rotterdam

Stilte vormt het thema van Woordnacht 2019. De stilte van het taboe. De stilte van religie en natuur. De stilte van schrijvers die zelden van zich laten horen. De stilte van luisteren. Maar er is ook aandacht voor de stilte van niet kunnen horen, luisteren of spreken. Horend of niet-horend, sprekend of niet-sprekend: bezoekers van Woordnacht 2019 ontdekken stilte en geluid opnieuw en anders.

De nieuwe roman van Oek de Jong krijgt jubelende recensies. De schrijver bespreekt Zwarte Schuur in Woordnacht met Hans van Willigenburg.

Locatie: Tent, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Tijd: 22.00 tot 22.40 uur

Alek Dabrowski gaat in gesprek met twee Rotterdamse debutanten die grote thema’s aankaarten in hun eerste romans, waaronder Bianca Boer, die in Draaidagen een vernuftige constructie rondom een film, een kleindochter en haar 92-jarige grootmoeder die Auschwitz overleefde weeft.

Locatie: Tent, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Tijd: 22.00 tot 22.50 uur

In de terugkerende reeks Debutanten buigt een arrivé zich over het werk van een aspirant-auteur. Voor 2019 treedt Manon Uphoff op als mentor. Aankomend debutant is Vincent Kortmann, wiens roman bij Atlas Contact zal verschijnen. Gespreksleider is Hans Sibarani, directeur Woordnacht.

Locatie: Tent, Witte de Withstraat 50, Rotterdam
Tijd: 20.30 tot 21.30

Tickets voor Woordnacht 2019 zijn online te verkrijgen. Voor degenen die niet via internet kunnen bestellen zijn er bij de klantenservice van boekhandel Donner fysieke kaarten voor Woordnacht beschikbaar. Daarnaast zijn er op festivaldagen tickets verkrijgbaar aan de kassa.

 

Meer nieuws

 • Jan Brokken & Lidy Blijdorp (cello) & Tobias Borsboom (piano) muziek- en tekstprogramma De rechtvaardigen in Bussum

  21 februari 2020

  In het kader van 75 jaar bevrijding en op uitnodiging van Vrienden van de Spieghelkerk brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) op donderdag 26 maart hun al bijna ...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano), Eleonore Pameijer (fluit): Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Brielle

  21 februari 2020

  In het kader van 75 jaar bevrijding en op uitnodiging van de Stichting Behoud van Synagoge Brielle brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op zondag 29 maart hun...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda