Oek de Jong in gesprek met Sholeh Rezazadeh in boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem

Op vrijdag 9 december is Oek de Jong te gast in boekhandel Hijman Ongerijmd in Arnhem voor de eerste editie van het literaire programma Boomers & Bitches waarbij een schrijver uit de “Boomer” -generatie en een schrijver uit de Millennial generatie in gesprek gaan over hun boeken en de staat van de literatuur. Oek de Jong zal hiervoor in gesprek gaan met Sholeh Rezazadeh over overeenkomsten in hun oeuvre waaronder het nieuwste boek van Oek de Jong Man zonder rijbewijs.

 

Over Man zonder rijbewijs:

In ‘Man zonder rijbewijs’ beschrijft Oek de Jong, die nooit heeft willen autorijden, dat hij alsnog rijles wil nemen. Plaats van handeling is Amsterdam, de stad waar hij al bijna vijftig jaar woont en die hij in de lesauto opnieuw en nu in al zijn uitgestrektheid ontdekt. Waarom is hij hier zo laat mee begonnen? Die vraag leidt terug naar hoe hij is geworden wie hij is. Beelden komen op: een bijna fatale rit in de auto van zijn moeder, hoe hij door een eenzelvige vader en moeder werd gevormd, het machismo van zijn Friese grootvader, ongelukken en ‘narrow escapes’, reizen in Egypte en Marokko zonder auto, het effect van schrijver-zijn op een leven. Zijn eerste rit op de Ring van Amsterdam bezorgt Oek de Jong de schok die de aanzet is geweest tot het schrijven van ‘Man zonder rijbewijs’, een verrassend memoir vol humor en zelfspot.

 

Datum: 9 december

Aanvang: 19.30 uur

Locatie: boekhandel Hijman Ongerijmd

Grote Oord 15 (Jansstraat)
6811 GA Arnhem

 

Meer informatie volgt nog.

Meer nieuws

 • Jan Brokken voor 2e maal ‘De ontdekking van Holland’ in Edam 

  29 februari 2024

  Vanwege de overweldigende belangstelling zal een week na de avond in Kerk de Swaen in Edam een tweede voorstelling plaatsvinden. Opnieuw zal Alexander Reeuwijk op dinsdag 12 maart in gesprek gaan met ...

  Lees het hele bericht
 • Daan Heerma van Voss te gast bij Cultuurpodium Porgy en Bess

  26 februari 2024

  Op donderdag 21 maart is Daan Heerma van Voss te gast bij Cultuurpodium Porgy en Bess. Hier zal hij in gesprek gaan over zijn nieuwe boek Geen vaarwel vandaag.  Locatie: Cultuurpodium Porgy en Bes...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights