Neske Beks, Babs Gons en Tessa Leuwsha spreken over kolonialisme en het slavernijverleden bij Winternachten

Neske Beks, Babs Gons en Tessa Leuwsha nemen deel aan het Winternachten festival in Den Haag op zondag 16 april. Tijdens deze middag en avond zullen zij samen met andere schrijvers en dichters spreken over de betekenis van 150 jaar afschaffing van de slavernij en de Nederlandse koloniale geschiedenis in onze taal, literatuur en muziek.

Dichter en spoken word-artiest Babs Gons en schrijver Tessa Leuwsha treden op bij Verhalen die verbinden van 14.30 tot 17.00 uur. Tijdens dit onderdeel staat Suriname centraal.

Neske Beks doet mee aan het Engelstalige programma All the World’s Excuses waarbij vanuit internationaal perspectief wordt gekeken naar de sporen van slavernij en kolonialisme. Dit programma vindt plaats van 19.30 tot 22.00 uur.

 

Datum: 16 april

19.30 – 22.00 uur: All the World’s Excuses

Kaarten per programma: €15 (DenHaagPas €12,50 | t/m 30 jaar | Ooievaarspas €7,50)

Dagkaart €20 of €30 inclusief dagschotel | korting voor houders CJP, DenHaagPas, Ooievaarspas

Locatie: Theater aan het Spui, Spui 187 Den Haag

Klik hier om kaarten te kopen

Klik hier voor meer informatie

Meer nieuws

 • Daan Heerma van Voss te gast bij Cultuurpodium Porgy en Bess

  26 februari 2024

  Op donderdag 21 maart is Daan Heerma van Voss te gast bij Cultuurpodium Porgy en Bess. Hier zal hij in gesprek gaan over zijn nieuwe boek Geen vaarwel vandaag.  Locatie: Cultuurpodium Porgy en Bes...

  Lees het hele bericht
 • Charles Groenhuijsen bij Paagman over Super Tuesday

  23 februari 2024

  Donderdag 29 februari a.s. zijn Amerikakenners Charles Groenhuijsen en Willem Post om 19:00 uur te gast bij Paagman, vestiging Fred (Frederik Hendriklaan 217, Den Haag). Zij evalueren de Amerikaan...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights