Vonne van der Meer in bibliotheek Drachten: Trouwe Leden lezing

Op 10 december geeft Vonne van der Meer naar aanleiding van haar boek Vindeling een lezing in bibliotheek Drachten.

Vonne van der Meer bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre op dat hogelijk gewaardeerd wordt om haar lucide, beeldende stijlen en haar scherpe psychologische inzicht.

In 1985 debuteerde Van der Meer met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. In1999 werd zij  bekend bij een groter publiek met Eilandgasten.

Vonne van der Meers nieuwe roman Vindeling (2019) begint in Boedapest in 1956. Jutka Horvath vlucht tijdens de chaotische dagen van de Hongaarse opstand samen met haar moeder via Oostenrijk naar Amsterdam. Haar leven begint met verlies: van haar familie, haar taal, haar vader. Door de toevallige vondst – in haar nieuwe vaderland – van een handtas raakt Jutka in de ban van het vinden. Wat ze vindt brengt ze terug, maar zelf blijft ze zoek….

Locatie:Museumplein 1, 9203 DD, Drachten

Tijd: 19.30 – 21.30

Prijs: Gratis lezing voor leden die 20 jaar of langer lid zijn. Max. 2 personen per pas. Aanmelden noodzakelijk. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Klik hier voor meer informatie en tickets

Meer nieuws

 • Barwolt Ebbinge bij Boekhandel Pettinga in Wijk bij Duurstede

  17 januari 2020

  Op zaterdag 8 februari zullen Barwolt Ebbinge en Doortje Dallmeijer hun boek Rottumerplaat signeren bij Boekhandel Pettinga. Locatie: Boekhandel Pettinga | Markt 12, 3961 BC Wijk bij Duurstede Tij...

  Lees het hele bericht
 • Caspar Janssen en Salomon Kroonenberg te gast bij ‘Teylers Ontmoet’ in Haarlem

  16 januari 2020

  Op zondag 2 februari zijn Caspar Janssen en Salomon Kroonenberg te gast bij 'Teylers Ontmoet'. Teylers Museum organiseert in samenwerking met Athenaeum Boekhandel Haarlem een reeks middagen vol interv...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda