Vonne van der Meer in bibliotheek Drachten: Trouwe Leden lezing

Op 10 december geeft Vonne van der Meer naar aanleiding van haar boek Vindeling een lezing in bibliotheek Drachten.

Vonne van der Meer bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre op dat hogelijk gewaardeerd wordt om haar lucide, beeldende stijlen en haar scherpe psychologische inzicht.

In 1985 debuteerde Van der Meer met de verhalenbundel Het limonadegevoel en andere verhalen. In1999 werd zij  bekend bij een groter publiek met Eilandgasten.

Vonne van der Meers nieuwe roman Vindeling (2019) begint in Boedapest in 1956. Jutka Horvath vlucht tijdens de chaotische dagen van de Hongaarse opstand samen met haar moeder via Oostenrijk naar Amsterdam. Haar leven begint met verlies: van haar familie, haar taal, haar vader. Door de toevallige vondst – in haar nieuwe vaderland – van een handtas raakt Jutka in de ban van het vinden. Wat ze vindt brengt ze terug, maar zelf blijft ze zoek….

Locatie:Museumplein 1, 9203 DD, Drachten

Tijd: 19.30 – 21.30

Prijs: Gratis lezing voor leden die 20 jaar of langer lid zijn. Max. 2 personen per pas. Aanmelden noodzakelijk. Na afloop is er een hapje en een drankje.

Klik hier voor meer informatie en tickets

Meer nieuws

 • Jan Brokken met het muzikale programma ‘Parade, het Parijs van Erik Satie’ in Gent

  17 juli 2020

  Belgische Reprise Stedevaart met het wervelende programma Parade, het Parijs van Erik Satie in Gent Op uitnodiging van Boekhandel Walry en VBK België presenteert Jan Brokken op maandag 12 oktober ...

  Lees het hele bericht
 • Conny Braam geeft lezing ‘Wij zijn de wrekers over dit alles’ in Haarlem

  14 juli 2020

  Conny Braam komt vrijdag 24 juli in het Kweekcafé vertellen over haar nieuwe roman Wij zijn de wrekers over dit alles. Over de rol en het lot van Zuid-Afrikaanse militairen die meevochten in de Tweed...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda