Wie één leven redt, redt een hele wereld – Jan Brokken & Bravura Ensemble in Rotterdam-Kralingen

Jan Brokken (tekst) en het vijfkoppige Bravura Ensemble (Marina Meerson, viool; Katja Dirven-Didychenko, cello; Mikhail Zemtsov, altviool; Slava Poprugin, piano; Misha Furman, viool) brengen op vrijdagavond 25 januari hun adembenemend tekst- en muziekprogramma Wie één leven redt, redt een hele wereld in de Pro Rege-kerk in Rotterdam-Kralingen. Jan Brokken leest twee verhalen voor uit zijn boek De rechtvaardigen, één over de redder, consul Jan Zwartendijk, en één over geredden, Leo en Bella Adler. Het Bravura Ensemble, bestaande uit Joodse musici uit Rusland, Oekraïne en Litouwen, spelen werken van o.a. Max Bruch, Ernest Bloch, Balys Dvarionas en Dmitri Sjostakovitsj. Een unieke avond op een unieke plaats: Jan Zwartendijk woonde in de laatste periode uit zijn leven aan de Oranjelaan in Rotterdam-Kralingen, vlak bij de Pro Rege-kerk. Een unieke avond ook omdat Jan Brokken nooit eerder met zo’n groot muziekensemble een concertlezing gaf.

 

datum: 25 januari

aanvang: 20.00 uur

duur: 2 x 50 minuten

plaats: Pro Rege kerk

Oudedijk 113

3062 AD Rotterdam

informatie&reserveren: kaarten@muzikc.nl

N.B. Gezien de grote belangstelling voor dit programma tijdig reserveren. Boekhandel Amesz is aanwezig. In de pauze en na afloop zal Jan Brokken signeren.

Meer nieuws

 • Toine Heijmans in gesprek met Clairy Polak in Almere

  9 juli 2019

  Op zondag 22 september is Toine Heijmans samen met Clairy Polak op uitnodiging van Avanti te gast in Cultureel centrum Corrosia in Almere. Zij gaan deze literaire middag in Almere-Haven in gesprek ove...

  Lees het hele bericht
 • Literaire avond in OBA Roelof Hartplein met Mensje van Keulen

  8 juli 2019

  Op de literaire avond van de OBA Roelof Hartplein neemt Mensje van Keulen het publiek mee door haar rijke oeuvre. Datum: 28 november 2019, 19:00 Prijs: 10 euro (met OBA-pas, 5 euro) Adres: O...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda