‘Zij Zei’ van Jodi Kantor en Megan Twohey in de True Stories Livecast

“Mensen zeggen dat twee vrouwen het Weinstein-verhaal hebben onthuld, maar eigenlijk zijn het er drie,” schrijven Megan Twohey en Jodi Kantor in Zij Zei. In dit boek, dat in 2017 de #MeToo-beweging opruide en een Pullitzer Prijs won, reconstrueren de twee New York Times-verslaggevers het meeslepende onderzoek naar Harvey Weinstein. De derde persoon waar ze op doelen is Rebecca Corbett, hun eindredacteur bij de Amerikaanse krant. Corbett heeft de twee verslaggevers begeleid vanaf het begin van het onderzoeksproces.

Stichting Verhalende Journalistiek organiseert samen met Pakhuis de Zwijger de True Stories Livecast. Ze spreken met makers van inspirerende verhalende producties uit binnen- en buitenland over hoe zij narratieve technieken succesvol inzetten, zonder het waarheidsgetrouwe karakter van de journalistiek uit het oog te verliezen.
In de livecast gaat Rebecca Corbett in gesprek met Xandra Schutte, hoofdredacteur bij De Groene Amsterdammer. Over verhalende technieken in onderzoeksjournalistiek. Hoe begeleid je onderzoeksjournalisten het beste in hun verhaal? Hoe waak je ervoor dat het stuk niet een opsomming van feiten wordt, maar een spannend verhaal met een opbouw, climax en einde?

20 oktober om 20:30. Je kunt de uitzending bekijken via Facebook Live of via dezwijger.nl, daar kun je ook via Zoom live vragen stellen aan de gasten.

Meer nieuws

 • Eduard Cousin bij SPUI25 over zijn boek ‘Nu de wereld niet meer kijkt’

  18 januari 2021

  Op maandag 25 januari is Eduard Cousin te gast bij SPUI25, ter ere van nieuwe boek Nu de wereld niet meer kijkt. Hij gaat hierover in gesprek met Carolien Roelants. U kunt zich online aanmelden vi...

  Lees het hele bericht
 • GEANNULEERD Livestream concertlezing bij de presentatie ‘De tuinen van Buitenzorg’ van Jan Brokken

  15 januari 2021

  In verband met de strengere coronaregels kan deze concertlezing niet in OBA Oosterdok gehouden worden en is daarom helaas geannuleerd.  Concertlezing vanuit OBA Oosterdok met Jan Brokken (tekst) e...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda