‘Zij Zei’ van Jodi Kantor en Megan Twohey in de True Stories Livecast

“Mensen zeggen dat twee vrouwen het Weinstein-verhaal hebben onthuld, maar eigenlijk zijn het er drie,” schrijven Megan Twohey en Jodi Kantor in Zij Zei. In dit boek, dat in 2017 de #MeToo-beweging opruide en een Pullitzer Prijs won, reconstrueren de twee New York Times-verslaggevers het meeslepende onderzoek naar Harvey Weinstein. De derde persoon waar ze op doelen is Rebecca Corbett, hun eindredacteur bij de Amerikaanse krant. Corbett heeft de twee verslaggevers begeleid vanaf het begin van het onderzoeksproces.

Stichting Verhalende Journalistiek organiseert samen met Pakhuis de Zwijger de True Stories Livecast. Ze spreken met makers van inspirerende verhalende producties uit binnen- en buitenland over hoe zij narratieve technieken succesvol inzetten, zonder het waarheidsgetrouwe karakter van de journalistiek uit het oog te verliezen.
In de livecast gaat Rebecca Corbett in gesprek met Xandra Schutte, hoofdredacteur bij De Groene Amsterdammer. Over verhalende technieken in onderzoeksjournalistiek. Hoe begeleid je onderzoeksjournalisten het beste in hun verhaal? Hoe waak je ervoor dat het stuk niet een opsomming van feiten wordt, maar een spannend verhaal met een opbouw, climax en einde?

20 oktober om 20:30. Je kunt de uitzending bekijken via Facebook Live of via dezwijger.nl, daar kun je ook via Zoom live vragen stellen aan de gasten.

Meer nieuws

 • Iris Sommer te gast bij SPUI25

  26 november 2020

  Iris Sommer, auteur van het onlangs verschenen boek Het vrouwenbrein, is op 10 december te gast bij SPUI25. Hier gaat zij in gesprek met auteur, publicist, performer en geboren feminist Vréneli Stad...

  Lees het hele bericht
 • Oek de Jong signeert bij Paagman

  24 november 2020

  Op 12 november won Oek de Jong de Boekenbon Literatuurprijs 2020 voor zijn roman Zwarte schuur en diezelfde week verscheen zijn essaybundel Het glanzend zwart van mosselen. Zaterdag 12 december sig...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda