Wat u niet weet over uw eetgedrag

In boeken over voeding komen vaak niet de sociaal-culturele, economische en fysieke factoren aan de orde die een rol spelen bij ons eetgedrag. Die worden wel behandeld in Het voedsellabyrint. Een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends van hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell en psycholoog Jutka Halberstadt. Lees verder.
Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.
Seidell en Halberstadt geven in Het voedsellabyrint niet alleen inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.
Het voesellabyrint verschijnt op 16 oktober, Wereldvoedseldag.