Vijf titels van Atlas Contact op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2019 voor het beste natuurboek

Op de longlist van de Jan Wolkers Prijs 2019 voor het beste natuurboek staan 5 titels van Atlas Contact:

De raaf van Louis Beyens
Warme aarde, koel hoofd van Simon Rozendaal
Heibel in de polder van Roelke Posthumus
De Wateraap van Mariken Heitman
Darwins Engelen van Norbert Peeters, Tessa van Dijk e.a.

De Jan Wolkers Prijs is een initiatief van Vroege Vogels, het Wereld Natuur Fonds en de Volkskrant. De shortlist wordt bekend gemaakt in september en de uiteindelijke winnaar op zondag 20 oktober, in een speciale uitzending van Vroege Vogels. De prijs wordt dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. De jury bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (Wereld Natuur Fonds), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en voorzitter Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant). Eerdere winnaars waren: Menno Schilthuizen – Darwin in de stad (2018)
Albert Beintema – De grutto (2016) en Remco Daalder – De gierzwaluw (2014)

Meer nieuws

 • Michel Schaeffer overleden

  23 augustus 2019

  We zijn ontzettend verdrietig over het bericht dat Michel Schaeffer is overleden, schrijver van het boek Het geheim van bol.com. Michel Schaeffer was ruim 14 jaar directielid van bol.com en maakte zo...

  Lees het hele bericht
 • Atlas Contact-auteurs op de Uitmarkt 2019

  8 augustus 2019

  Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus staan verschillende auteurs van Atlas Contact op de Uitmarkt op het Boekenpodium op Museumplein. Ellen Deckwitz Op zaterdag 24 augustus ontvangt Kenneth van Zi...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda