Marieke Lucas Rijneveld in het poëziegeschenk 2020

Op 30 januari gaat de Poëzieweek 2020 met de Gedichtendag van start, met voor de laatste maal een door de CPNB aangeboden geschenkbundel.

Het Poëziegeschenk 2020, getiteld nu, is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland, waaronder Marieke Lucas Rijneveld. In 2015 debuteerde ze met de dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf. Voor haar debuutroman De avond is ongemak uit 2018 ontving ze de ANV Debutantenprijs en de roman stond op de longlist voor de Libris Literatuur Prijs 2019. In januari 2019 verscheen haar nieuwste dichtbundel Fantoommerrie.

Het motto van de 8ste Poëzieweek is ‘De toekomst is nu’. Het geschenk dient als een kennismaking met actueel en uiteenlopend werk van Instapoets en slamdichters tot prestigieuze prijswinnaars.

Ook Akwasi en Dean Bowen staan in de bundel. Naast hun eigen debuten komen ze ook voor in Hardop: Spoken word in Nederlandsamengesteld door Babs Gons.

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights