‘Het echte leven’ van Adeline Dieudonné VN Thriller van het jaar

De VN-thriller van het Jaar 2020 is Het echte leven van Adeline Dieudonné (oorspronkelijke titel: La vraie vie). Eerder ontving Dieudonné verschillende Franse prijzen voor haar romandebuut, waaronder de Prix du roman FNAC en de Grand Prix des lectrices de ELLE.

De nieuwe Detective en Thrillergids bevat honderden thrillers, waarvan er acht vijf sterren kregen. Daaruit heeft de jury – bestaande uit VN-hoofdredacteur Ward Wijndelts, schrijver Jan van Mersbergen, thrillerfanaten Anne Versloot en Marijn van der Jagt en gidscoördinator Samuel Peperkamp – de VN-thriller van het jaar gekozen. Unaniem werd Het echte leven van Adeline Dieudonné als winnaar aangewezen, de complete jury was diep onder de indruk van het gezinsdrama dat de Walloonse Adeline Dieudonné in haar debuutroman laat voltrekken.

‘Dat je in zó weinig pagina’s iemand zó veel kippenvel kan bezorgen.’ – Jury VN Thriller van het Jaar

Lees het verslag van de jury hier.

Bekijk de uitreiking hier.

 

‘Gruwelijk scherp debuut.’ – De Morgen

‘Smaakt naar meer.’ **** – De Standaard

‘Leest als een trein.’ – de Volkskrant

***** VN Thriller en Detectivegids

‘Alles in deze meeslepende debuutroman is weloverwogen en uitgekristalliseerd.’ – Tzum

Meer nieuws

 • Suzanne Rethans wint met ‘Begeerd en verguisd’ de Louis Hartlooper Prijs 2020

  26 september 2020

  Suzanne Rethans wint voor haar biografie Begeerd en verguisd, het leven van Sylvia Kristel de Louis Hartlooper Prijs 2020 voor beste filmpublicatie. Over Begeerd en verguisd zegt de jury: ‘Het boek ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Missievaders’ en ‘Eens ging de zee hier tekeer’ op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs

  20 september 2020

  Op de shortlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2020: ‘Missievaders. Een familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars’ van Mar Oomen en ‘Eens ging de zee hier tekeer. Het verhaal van d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda