‘Zwarte schuur’ van Oek de Jong en ‘Ik moet u echt iets zeggen’ van Mensje van Keulen op longlist Boekenbon Literatuurprijs 2020

Zwarte schuur van Oek de Jong en Ik moet u echt iets zeggen van Mensje van Keulen staan op de longlist van de Boekenbon Literatuurprijs 2020. Uit de meer dan 450 ingezonden titels heeft de jury 15 titels geselecteerd voor deze longlist.

Op dinsdag 29 september kiest de jury eerst nog een Shortlist van vijf boeken en op donderdag 12 november maakt zij dan bekend welk boek de Boekenbon Literatuurprijs 2020 wint en welke auteur 50.000 euro in ontvangst mag nemen.

De Boekenbon Literatuurprijs is de bekroning van het beste Nederlandstalige literaire boek waarbij het niet uitmaakt of het fictie of non-fictie is. De Boekenbon Literatuurprijs wordt jaarlijks toegekend door een jury van beroepslezers uit Nederland en Vlaanderen. Deze jury wordt benoemd door de Stichting Jaarlijkse Literatuurprijs. De auteur van het bekroonde boek ontvangt een bedrag van 50.000 euro. Dit bedrag moet de auteur in staat stellen ongestoord te werken aan een volgend boek.

De Boekenbon Literatuurprijs is de opvolger van de AKO Literatuurprijs die in 1987 voor het eerst werd uitgereikt.

Meer nieuws

 • Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan bij Crossing Border Festival

  28 oktober 2020

  Op zaterdag 7 november zijn Sebastiaan Chabot en Naoise Dolan tijdens het Crossing Border Festival onderdeel van het online avondprogramma The Chronicles, het unieke jaarlijks terugkerende residentie...

  Lees het hele bericht
 • Voorbij fantoomgroei in 3 minuten

  28 oktober 2020

  Als we sterker uit de huidige crisis willen komen, moeten we ons nu helemaal niet richten op economische groei, maar op hele andere zaken. Sander Heijne en Hendrik Noten, schrijvers van de bestseller ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda