Serie ‘The Underground Railroad’ binnenkort gelanceerd, nieuwe roman Colson Whitehead in september

De roman De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead is door Oscarwinnaar Barry Jenkins (Moonlight, If Beale Street Could Talk) bewerkt tot televisieserie en wordt vanaf 14 mei in meer dan 240 landen gestreamd via Amazon Prime Video.

De serie telt tien afleveringen en beschrijft de wanhopige vlucht van Cora (gespeeld door Thuso Mbedu) naar vrijheid in het negentiende-eeuwse Zuiden van de Verenigde Staten. Ze ontsnapt van een plantage in Georgia na het horen van geruchten over het bestaan van een ondergrondse spoorweg en ontdekt niet zomaar een vluchtroute, maar een heus netwerk van spoorwegen onder de grond in het Zuiden. Bekijk de trailer hier.

Het uitgangspunt van de serie vormt de internationale bestseller De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead, onder meer bekroond met een Pulitzer Prize en de National Book Award.

Colson Whiteheads nieuwe roman Harlem Shuffle verschijnt op 14 september bij Atlas Contact. De schimmige onderwereld van Harlem in de jaren zestig frustreert de ambities van een (grotendeels) keurige meubelverkoper in een buitengewoon vermakelijk verhaal vol roofovervallen, afpersing en zwendel – en dit alles tegen de achtergrond van de zwarte emancipatie in New York. Meer informatie over Harlem Shuffle volgt binnenkort.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights