Serie ‘The Underground Railroad’ binnenkort gelanceerd, nieuwe roman Colson Whitehead in september

De roman De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead is door Oscarwinnaar Barry Jenkins (Moonlight, If Beale Street Could Talk) bewerkt tot televisieserie en wordt vanaf 14 mei in meer dan 240 landen gestreamd via Amazon Prime Video.

De serie telt tien afleveringen en beschrijft de wanhopige vlucht van Cora (gespeeld door Thuso Mbedu) naar vrijheid in het negentiende-eeuwse Zuiden van de Verenigde Staten. Ze ontsnapt van een plantage in Georgia na het horen van geruchten over het bestaan van een ondergrondse spoorweg en ontdekt niet zomaar een vluchtroute, maar een heus netwerk van spoorwegen onder de grond in het Zuiden. Bekijk de trailer hier.

Het uitgangspunt van de serie vormt de internationale bestseller De ondergrondse spoorweg van Colson Whitehead, onder meer bekroond met een Pulitzer Prize en de National Book Award.

Colson Whiteheads nieuwe roman Harlem Shuffle verschijnt op 14 september bij Atlas Contact. De schimmige onderwereld van Harlem in de jaren zestig frustreert de ambities van een (grotendeels) keurige meubelverkoper in een buitengewoon vermakelijk verhaal vol roofovervallen, afpersing en zwendel – en dit alles tegen de achtergrond van de zwarte emancipatie in New York. Meer informatie over Harlem Shuffle volgt binnenkort.

Meer nieuws

 • ‘En niet bij machte’ van J.V. Neylen genomineerd voor Poëziedebuutprijs 2021

  14 juni 2021

  En niet bij machte van J.V. Neylen is genomineerd voor de Poëziedebuutprijs! De jury selecteerde vier dichters omwille van hun bijzondere poëziedebuut uit 2020. De laureaat van de Poëziedeb...

  Lees het hele bericht
 • Onno Aerden: ‘ik ben niet meer zo’n buitenkantmannetje’

  11 juni 2021

  Onno Aerden in gesprek met Rinskje Koelewijn in NRC over zijn nieuwe boek De kampvuurvraag. Vind het leven dat bij je past: ‘De diepste gesprekken (met jezelf of vrienden) heb je bij een zelfgest...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda