UITGESTELD – Literaire avond met Vonne van der Meer in De Balie, Amsterdam

Het Grote Schrijversinterview met Vonne van der Meer is uitgesteld, een nieuwe datum volgt. Hou de website van De Balie in de gaten voor meer informatie.

Op zondag 30 januari is Vonne van der Meer te gast in De Balie in Amsterdam voor Het Grote Schrijversinterview. De Balie-programmamaker Ianthe Mosselman interviewt Vonne van der Meer over haar oeuvre aan de hand van fragmenten uit haar werk.

Klik hier voor meer informatie en voor kaartjes.

Vonne van der Meer bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre. Door haar lichte toon, juist waar het om grote kwesties gaat, is zij een onverwisselbare stem in de Nederlandse literatuur.
Haar verzamelde verhalen uit Hollands Maandblad werden in 1987 gebundeld in haar debuut ‘Het limonadegevoel‘, dat prompt bekroond werd met de Geertjan Lubberhuizenprijs. Daarna publiceerde ze gedurende meer dan 25 jaar en met grote regelmaat romans, verhalenbundels en novellen. De doorbraak naar het grote publiek kwam in 1999 met ‘Eilandgasten’, een roman-in-verhalen waarin we de tijdelijke bewoners van huize Duinroos leren kennen en de verhalen achter de berichten in het gastenboek. Met haar werk heeft Van der Meer zowel in binnen- als buitenland een groot lezerspubliek bereikt. In oktober 2015 verscheen ‘Winter in Gloster Huis, gevolgd door de roman ‘Naar Lillehammer‘ in februari 2021. Haar nieuwe boek ‘Gesprekken op maandag‘ verschijnt mei 2022.
(Foto: Annaleen Louwes)

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • David Meijer te gast bij Opium Radio 4

  11 augustus 2022

  David Meijer is op 11 augustus te gast bij Opium Radio 4. Hij vertelt over zijn boek Zusters van Tarakan, over het waargebeurde verhaal van zijn grootmoeder Mila. De uitzending begint om 19:00 uur. ...

  Lees het hele bericht
 • Lieve Joris in de uitzending van Goed ingelichte kring

  10 augustus 2022

  In de zaterdag uitzending van het NPO Radio 1-programma Goed ingelichte kring van Chazia Mourali, was Lieve Joris te gast. Zij sprak onder meer over haar nieuwe boek Hildeke dat 27 september a.s. vers...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda