UITGESTELD – Literaire avond met Vonne van der Meer in De Balie, Amsterdam

Het Grote Schrijversinterview met Vonne van der Meer is uitgesteld, een nieuwe datum volgt. Hou de website van De Balie in de gaten voor meer informatie.

Op zondag 30 januari is Vonne van der Meer te gast in De Balie in Amsterdam voor Het Grote Schrijversinterview. De Balie-programmamaker Ianthe Mosselman interviewt Vonne van der Meer over haar oeuvre aan de hand van fragmenten uit haar werk.

Klik hier voor meer informatie en voor kaartjes.

Vonne van der Meer bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre. Door haar lichte toon, juist waar het om grote kwesties gaat, is zij een onverwisselbare stem in de Nederlandse literatuur.
Haar verzamelde verhalen uit Hollands Maandblad werden in 1987 gebundeld in haar debuut ‘Het limonadegevoel‘, dat prompt bekroond werd met de Geertjan Lubberhuizenprijs. Daarna publiceerde ze gedurende meer dan 25 jaar en met grote regelmaat romans, verhalenbundels en novellen. De doorbraak naar het grote publiek kwam in 1999 met ‘Eilandgasten’, een roman-in-verhalen waarin we de tijdelijke bewoners van huize Duinroos leren kennen en de verhalen achter de berichten in het gastenboek. Met haar werk heeft Van der Meer zowel in binnen- als buitenland een groot lezerspubliek bereikt. In oktober 2015 verscheen ‘Winter in Gloster Huis, gevolgd door de roman ‘Naar Lillehammer‘ in februari 2021. Haar nieuwe boek ‘Gesprekken op maandag‘ verschijnt mei 2022.
(Foto: Annaleen Louwes)

Meer nieuws

 • Alle beesten verzamelen: de mooiste boeken voor Dierendag

  29 september 2023

  Hond, kat en konijn krijgen op Dierendag misschien een extra snack en een liefdevolle een aai over de kop. Maar hoe zit het met de andere beestjes om ons heen? Lees op 4 oktober een van deze prachtige...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema sprak met Femke van der Laan in Nooit meer slapen over zijn nieuwste boek, ‘Stervelingen’

  29 september 2023

  ‘Voor mij ligt Stervelingen, waarin de interviews zijn gebundeld die Fokke Obbema hield met 41 personen die geconfronteerd zijn met de dood of die vanuit hun professie veel met de dood te maken hebb...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights