UITGESTELD – Literaire avond met Vonne van der Meer in De Balie, Amsterdam

Het Grote Schrijversinterview met Vonne van der Meer is uitgesteld, een nieuwe datum volgt. Hou de website van De Balie in de gaten voor meer informatie.

Op zondag 30 januari is Vonne van der Meer te gast in De Balie in Amsterdam voor Het Grote Schrijversinterview. De Balie-programmamaker Ianthe Mosselman interviewt Vonne van der Meer over haar oeuvre aan de hand van fragmenten uit haar werk.

Klik hier voor meer informatie en voor kaartjes.

Vonne van der Meer bouwde met 13 romans, verhalenbundels, novellen en toneel een indrukwekkend oeuvre. Door haar lichte toon, juist waar het om grote kwesties gaat, is zij een onverwisselbare stem in de Nederlandse literatuur.
Haar verzamelde verhalen uit Hollands Maandblad werden in 1987 gebundeld in haar debuut ‘Het limonadegevoel‘, dat prompt bekroond werd met de Geertjan Lubberhuizenprijs. Daarna publiceerde ze gedurende meer dan 25 jaar en met grote regelmaat romans, verhalenbundels en novellen. De doorbraak naar het grote publiek kwam in 1999 met ‘Eilandgasten’, een roman-in-verhalen waarin we de tijdelijke bewoners van huize Duinroos leren kennen en de verhalen achter de berichten in het gastenboek. Met haar werk heeft Van der Meer zowel in binnen- als buitenland een groot lezerspubliek bereikt. In oktober 2015 verscheen ‘Winter in Gloster Huis, gevolgd door de roman ‘Naar Lillehammer‘ in februari 2021. Haar nieuwe boek ‘Gesprekken op maandag‘ verschijnt mei 2022.
(Foto: Annaleen Louwes)

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights