Atlas Contact sluit Maand van het Natuurboek 2022 af met een donatie van 704 bomen voor Trees for All

Onder het motto ‘Bewonder met je neus in de boeken al het moois dat de natuur te bieden heeft’ organiseerde uitgeverij Atlas Contact dit voorjaar de derde Maand van het Natuurboek. In samenwerking met een groot aantal boekhandels in Nederland en België is het (literaire) natuurboek opnieuw onder de aandacht van de lezers gebracht.

Het speciaal voor deze maand gemaakte gratis magazine Natuur voor echte lezers met artikelen, interviews en leesfragmenten van de nieuwste natuurboeken (oplage 8000), vond goed aftrek bij de deelnemende boekhandels. Naast het Drinkbare rivieren van Li An Phoa en Maarten van der Schaaf, bestond het actiepakket uit ruim 70 titels en nieuwe boeken van o.a. Remco Daalder (De soortenjager), Koos Dijksterhuis (Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes), Mariska Kret (Tussen glimlach en grimas) en klassiekers als Verweven leven van Merlin Sheldrake hun weg naar de lezers.

Van de verkochte exemplaren  van de Maand van het Natuurboek wordt een euro per boek gedoneerd aan Trees for All, die daarmee 704 bomen kunnen aanplanten in Nederland én West-Madagaskar*, ruim 200 meer bomen dan uit de opbrengst van de eerste Maand van het Natuurboek!

Op naar een mooie vierde editie en nog meer te planten bomen!

*Door ontbossing in Madagaskar zijn er veel regenwouden verloren gegaan waardoor dit het meest bedreigde ecosysteem ter wereld is. Meer lezen over het bijzondere project van Trees for All in Madagaskar kan hier.

Meer nieuws

 • Prachtige recensie over ‘Vaderskind’ door Elly de Waard

  20 mei 2022

  Op 17 mei publiceerde Elly de Waard een prachtige recensie over Vaderskind van Hans Goedkoop op haar blog (https://www.ellydewaard.nl/blog/). Elly, die Renate Rubinstein zelf goed gekend heeft, schree...

  Lees het hele bericht
 • ‘Zelensky. De biografie’ door Serhi Roedenko verschenen bij Atlas Contact

  19 mei 2022

  Op 17 mei is bij Atlas Contact Zelensky. De biografie, geschreven door Serhi Roedenko (en naar het Nederlands vertaald door Roel Schuyt, Henky de Vries en Tobias Wals) verschenen. Zelensky is de enige...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Vanaf zaterdag 4 juni - negentig jaar na de voltooiing van de Afsluitdijk - zendt @NPO2 de vierdelige documentaires… https://t.co/l3PPLqUGg8
 • Gisteren was @WilSchackmann te gast bij @rtvnoord om te spreken over zijn nieuwste boek 'Etta Palm' (vanaf 13:10):… https://t.co/5dXP77YgoS
 • Michiel Cox raakte in de ban van een vrouw die tien jaar dood in haar huis lag: ‘Onbegrijpelijk drama’ (@ADnl). Hie… https://t.co/foedSpDMS8
 • @ADnl Naar het Nederlands vertaald door Roel Schuyt, Henky de Vries en Tobias Wals
 • 'Het beschrijft de transformatie van een Joodse showbizzondernemer en schijtlollige tv­clown tot charismatische lei… https://t.co/SEWHD9I2gh