Bonusaflevering ‘Wie is Poetin?’ met NRC-journalist Eva Cukier over actuele ontwikkelingen in Rusland

De succesvolle zesdelige podcast Wie is Poetin? van uitgeverij Atlas Contact krijgt eenmalig een bonusaflevering met NRC-journalist en Ruslanddeskundige Eva Cukier.

In de podcast-aflevering gaat Eva Cukier met podcast-host Simon Dikker Hupkes in gesprek over de actuele ontwikkelingen van de oorlog in Oekraïne, de dubbele houding (en onmogelijke positie) van de Russische bevolking ten aanzien van de oorlog en hoe de positie van Poetin buiten schot blijft ondanks het uitblijven van militaire successen. Ook onderzoekt ze de beeldvorming over het conflict die zowel aan westerse als Russische zijde vertekend is. Eva Cukier woont in Moskou en is correspondent voor Rusland en Oekraïne.

De podcastserie Wie is Poetin? is sinds de lancering op 22 september inmiddels meer dan 250.000 keer beluisterd.

In Wie is Poetin? zoekt redacteur Simon Dikker Hupkes in gesprekken met experts Michel Krielaars, Julia Wouters, Binu Singh, Hester den Boer, Christ Klep en Laura Starink naar antwoorden op de vraag wie Poetin is en hoe hij zo geworden is.

De podcast Wie is Poetin is te beluisteren op alle gebruikelijke podcast-kanalen zoals Spotify, iTunes en Apple Podcast.

Wie is Poetin? is een podcast van  Atlas Contact en VBK AudioLab en werd geproduceerd door Thinium Audioboekproducties. Eerdere podcasts van Atlas Contact met onder meer Dick Swaab, Geert Mak, Jan Brokken, Ewoud Kieft, Bianca Stigter en Joris Luyendijk bereikten honderdduizenden luisteraars.

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2022 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda