Niña Weijers is genomineerd voor de Boon

Zelf doen van Niña Weijers staat op de shortlist van De Boon voor fictie en non-fictie. De overige vier genomineerden zijn: Tom Lanoye (De draaischijf), Tülin Erkan (Honingeter), Emy Koopman (Tekenen van het universum) en Geert Buelens (Wat we toen al wisten).

 

Deze vijf auteurs maken kans om de Boon voor fictie en non-fictie in de wacht te slepen. Daarnaast wordt er per categorie een publieksprijs uitgereikt. Tot en met zondag 26 maart kan het brede publiek stemmen op haar favoriet voor de Boon op de website.

 

De Boon is de jaarlijkse Vlaamse bekroning van het beste, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven boek in twee categorieën: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Beide met een prijzengeld van 50.000 euro.

Meer nieuws

 • Astrid Haerens brengt gedichten uit ‘Oerhert’ tot leven met muzikale voorstelling

  19 juni 2024

  Na een geslaagde tournee in het begin van 2024, wordt de muzikale voorstelling Oerhert voortgezet met een reeks voorstellingen in de zomer en in het seizoen 2024-2025. Astrid Haerens, Mariske Broeckme...

  Lees het hele bericht
 • Onze boeken in het najaar 2024

  19 juni 2024

  Bekijk hier onze brochure met de te verwachten titels van de najaarsaanbieding 2024 voor fictie, non-fictie en Business Contact.

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights