Niña Weijers is genomineerd voor de Boon

Zelf doen van Niña Weijers staat op de shortlist van De Boon voor fictie en non-fictie. De overige vier genomineerden zijn: Tom Lanoye (De draaischijf), Tülin Erkan (Honingeter), Emy Koopman (Tekenen van het universum) en Geert Buelens (Wat we toen al wisten).

 

Deze vijf auteurs maken kans om de Boon voor fictie en non-fictie in de wacht te slepen. Daarnaast wordt er per categorie een publieksprijs uitgereikt. Tot en met zondag 26 maart kan het brede publiek stemmen op haar favoriet voor de Boon op de website.

 

De Boon is de jaarlijkse Vlaamse bekroning van het beste, oorspronkelijk in het Nederlands geschreven boek in twee categorieën: de Boon voor fictie en non-fictie en de Boon voor kinder- en jeugdliteratuur. Beide met een prijzengeld van 50.000 euro.

Meer nieuws

 • ‘Man zonder rijbewijs’ en ‘Wij kunnen dit’ op de Longlist Libris Literatuur Prijs 2023

  30 januari 2023

  Op maandag 30 januari is de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2023 bekendgemaakt. De prijs wordt toegekend aan de auteur van de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ramp’, het standaardwerk over de watersnoodramp van 1953, nu ook als audiobook leverbaar

  25 januari 2023

  Op 31 januari werd Nederland precies zeventig jaar geleden getroffen door een van de grootste natuurrampen uit zijn geschiedenis. De Watersnoodramp van 1953 zette Zeeland en grote delen van Noord-Brab...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Verified by MonsterInsights