Fokke Obbema sprak met Femke van der Laan in Nooit meer slapen over zijn nieuwste boek, ‘Stervelingen’

‘Voor mij ligt Stervelingen, waarin de interviews zijn gebundeld die Fokke Obbema hield met 41 personen die geconfronteerd zijn met de dood of die vanuit hun professie veel met de dood te maken hebben.

En ook laat mijn gast in het boek zien hoe hij er zelf in staat. Hoe hij aankijkt tegen sterven en tegen dat leven van ons. Een streven om zijn verhouding tot zijn eigen sterfelijkheid te bepalen, zoals hij dat zegt. Als lezer voelt het als een gunst dat hij dat streven deelt. Alsof je even tegen hem aan mag leunen als het eigen streven hapert. ‘ – Femke van der Laan in haar inleiding bij het interview dat zij hield met Fokke Obbema in Nooit meer slapen n.a.v. het verschijnen van zijn nieuwste boek Stervelingen.

 

 

 

Meer nieuws

 • Nieuwe roman Rob van Essen lovend ontvangen

  1 december 2023

  Op 17 november verschenen: Ik kom hier nog op terug, de nieuwste roman van Libris Literatuurprijs-winnaar Rob van Essen! Een overrompelende roman waarin alles met elkaar samenhangt, en die niet onopge...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: acquirerend redacteur Business Contact

  1 december 2023

  We zijn op zoek naar een enthousiaste acquirend redacteur Business Contact voor 32 uur per week. Als acquirerend redacteur ben je de pijler onder de fondsontwikkeling van uitgeverij Business Contac...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights