Cobi van Baars en Rob van Essen staan op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2024

De onbedoelden van Cobi van Baars en Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen staan op de longlist van de Libris Literatuurprijs 2024.  Uit de 189 oorspronkelijk Nederlandstalige romans die het voorafgaande jaar verschenen koos de jury – onder leiding van Kim Putters en verder bestaande uit juryleden Dalilla Hermans, Lisa Kuitert, Joep van Ruiten en Vamba Sherif – achttien romans.

De shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2024 zal op maandag 11 maart worden aangekondigd. In aanloop naar de shortlist, en de uiteindelijke prijsuitreiking, wordt er aandacht besteed aan de keuze voor de achttien titels op de longlist in het programma Tussen longlist en shortlist. Meer informatie daarover is hier te vinden.

De onbedoelden vertelt het verhaal van een tweeling die meteen na hun geboorte gedwongen wordt afgestaan, en zonder medeweten van hun moeder van elkaar gescheiden wordt. In de Volkskrant noemde Gé Vaartjes het boek ‘indrukwekkend en ontroerend’.

In Ik kom hier nog op terug krijgt Rob Hollander de mogelijkheid een fout uit het verleden te herstellen. Hij grijpt dit met beide handen aan maar wat hij als een misstap beschouwt, is niet de gebeurtenis die het verleden hem aanreikt. In Het Parool noemen ze het boek ‘Een stiekeme tragedie, vermomd als een luchtig-filosofische tijdreiskomedie, het zestiende en misschien wel beste boek tot nu toe van Rob van Essen.’ Rob van Essen won eerder in  2019 de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman De goede zoon.

De winnaar van de 31e Libris Literatuur Prijs ontvangt op maandag 13 mei uit handen van Alexander Rinnooy Kan, voorzitter van de Stichting Literatuur prijs, een cheque van €50.000,- en de bronzen legpenning. De roman die de Libris Literatuur Prijs heeft gewonnen, doet in het schooljaar 2024/2025 mee aan de Inktaap.

Meer nieuws

 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  ‘Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl, soms klein en persoonlijk, dan weer breed uitwaaierend. Kunst, geschiedenis en reizen; alles waarover hij zo graag schrij...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights