‘Kind van Maria en Mao’ van Jos Palm genomineerd voor Beste Boek Achterhoek en Liemers

Kind van Maria en Mao

Kind van Maria en Mao van Jos Palm is één van de vijf genomineerden voor Beste Boek Achterhoek en Liemers 2023.

In Kind van Maria en Mao schrijft voormalig OVT-presentator Jos Palm over het Achterhoekse gezin waarin hij opgroeide. Een pijnlijk en soms hilarisch verhaal. Het gaat over afscheid nemen van een vertrouwde wereld die diep in zijn systeem zat. En ook van zijn generatiegenoten.

Vierenzestig uitgaves dongen mee naar de eretitel Beste Boek Achterhoek en Liemers 2023. De gemene deler: het boek of de schrijver komt uit deze streek, heeft binding met de streek of is (deels) geschreven in streektaal.

De winnaar van het Beste Boek Achterhoek en Liemers van 2023 wordt bekend gemaakt op 3 maart aanstaande in Den Bremer te Toldijjk. Dit gebeurt tijdens het Waeketreffen, een feestelijke bijeenkomst. De organisatie zet vijf genomineerde boeken in het zonnetje, roept de winnaar uit en reikt de prijzen uit.

De verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers vindt plaats in het kader van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book. Vorig jaar was de winnaar  De Beesten van Gijs Wilbrink. Meer info over de Waeke en de verkiezing Beste Boek vindt u op www.ecal.nu/waeke.

 

Meer nieuws

  • Luistertip: 3x Jasper van Kuijk over ‘Hoe makkelijk kun je het maken?’

    25 juli 2024

    Auteur Jasper van Kuijk was onlangs te gast bij drie boeiende programma’s. Hier sprak hij over thema’s uit het recent verschenen Hoe makkelijk kun je het maken?, een toegankelijk en lichtvoetig bo...

    Lees het hele bericht
  • Cover reveal autobiografie Aleksej Navalny

    24 juli 2024

    Vandaag wordt wereldwijd het boekomslag bekendgemaakt van Patriot. Dit is het laatste bericht aan de wereld van de Russische anticorruptieactivist, oppositieleider en politiek gevangene Aleksej Navaln...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights