‘Kind van Maria en Mao’ van Jos Palm genomineerd voor Beste Boek Achterhoek en Liemers

Kind van Maria en Mao

Kind van Maria en Mao van Jos Palm is één van de vijf genomineerden voor Beste Boek Achterhoek en Liemers 2023.

In Kind van Maria en Mao schrijft voormalig OVT-presentator Jos Palm over het Achterhoekse gezin waarin hij opgroeide. Een pijnlijk en soms hilarisch verhaal. Het gaat over afscheid nemen van een vertrouwde wereld die diep in zijn systeem zat. En ook van zijn generatiegenoten.

Vierenzestig uitgaves dongen mee naar de eretitel Beste Boek Achterhoek en Liemers 2023. De gemene deler: het boek of de schrijver komt uit deze streek, heeft binding met de streek of is (deels) geschreven in streektaal.

De winnaar van het Beste Boek Achterhoek en Liemers van 2023 wordt bekend gemaakt op 3 maart aanstaande in Den Bremer te Toldijjk. Dit gebeurt tijdens het Waeketreffen, een feestelijke bijeenkomst. De organisatie zet vijf genomineerde boeken in het zonnetje, roept de winnaar uit en reikt de prijzen uit.

De verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers vindt plaats in het kader van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book. Vorig jaar was de winnaar  De Beesten van Gijs Wilbrink. Meer info over de Waeke en de verkiezing Beste Boek vindt u op www.ecal.nu/waeke.

 

Meer nieuws

 • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

  17 mei 2024

   Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

  Lees het hele bericht
 • Adriaan van Dis presenteert deze zomer VPRO Zomergasten

  16 mei 2024

  Adriaan van Dis  presenteert dit seizoen het interviewprogramma VPRO Zomergasten.  Van 21 juli tot en met 25 augustus 2024 is VPRO Zomergasten elke zondagavond live te zien op NPO 2. Sinds Adriaa...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights