‘Kind van Maria en Mao’ van Jos Palm genomineerd voor Beste Boek Achterhoek en Liemers

Kind van Maria en Mao

Kind van Maria en Mao van Jos Palm is één van de vijf genomineerden voor Beste Boek Achterhoek en Liemers 2023.

In Kind van Maria en Mao schrijft voormalig OVT-presentator Jos Palm over het Achterhoekse gezin waarin hij opgroeide. Een pijnlijk en soms hilarisch verhaal. Het gaat over afscheid nemen van een vertrouwde wereld die diep in zijn systeem zat. En ook van zijn generatiegenoten.

Vierenzestig uitgaves dongen mee naar de eretitel Beste Boek Achterhoek en Liemers 2023. De gemene deler: het boek of de schrijver komt uit deze streek, heeft binding met de streek of is (deels) geschreven in streektaal.

De winnaar van het Beste Boek Achterhoek en Liemers van 2023 wordt bekend gemaakt op 3 maart aanstaande in Den Bremer te Toldijjk. Dit gebeurt tijdens het Waeketreffen, een feestelijke bijeenkomst. De organisatie zet vijf genomineerde boeken in het zonnetje, roept de winnaar uit en reikt de prijzen uit.

De verkiezing Beste Boek Achterhoek en Liemers vindt plaats in het kader van de Waeke van het Achterhookse en Liemerse Book. Vorig jaar was de winnaar  De Beesten van Gijs Wilbrink. Meer info over de Waeke en de verkiezing Beste Boek vindt u op www.ecal.nu/waeke.

 

Meer nieuws

 • ‘Handleiding voor ontheemden’ van Robin Block genomineerd voor de Herman de Conickprijs 2024

  21 februari 2024

  Handleiding voor ontheemden van Robin Block is een van de zes genomineerde boeken voor de Herman de Conickprijs 2024. In totaal werden door de uitgevers 111 bundels ingestuurd. Volgens het juryrapp...

  Lees het hele bericht
 • ‘De ontdekking van Holland’ het nieuwe boek van Jan Brokken

  20 februari 2024

  ‘Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl, soms klein en persoonlijk, dan weer breed uitwaaierend. Kunst, geschiedenis en reizen; alles waarover hij zo graag schrij...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights