Jan Brokken ontvangt de Premio De Sanctis Europa

Op maandag 8 juli jl is in Brussel de prestigieuze Premio De Sanctis ‘Europa’ uitgereikt aan Jan Brokken voor zijn gehele literaire oeuvre en zijn fundamentele bijdrage aan de Europese cultuur. De Premio De Sanctis is een Italiaanse staatsprijs. Sinds drie jaar wordt de prijs in een Europees kader uitgereikt. Jan Brokken ontvangt de prijs in de categorie literatuur, de Fransman Etienne Balibar in de categorie filosofie, de Italiaan Michelangelo Pistoletto in de categorie beeldende kunst en de Italiaanse zussen Alba en Alice Rohwacher in de categorie cinema. Tijdens een korte ceremonie op de Italiaanse residentie in Brussel kreeg Jan Brokken de staatsprijs uit handen van Han Peters, de Nederlandse ambassadeur in België. Eerder ontving Jan Brokken de Premio letterario Giusppe Acerbi voor Nella casa del pianista (In het huis van de dichter), de Premio Tribuk dei Libri, de prijs van Italiaanse boekverkopers, voor I giusti (De rechtvaardigen) en de Premio Chatwin alla carriera, de Bruce Chatwin Lifetime Achievement Award, voor zijn gehele oeuvre.

Meer nieuws

 • Gooi maar vol die koffer: dit zijn 4 van de 24 beste boeken van ’24 volgens de Volkskrant

  12 juli 2024

  De vakantie is begonnen, het leesseizoen bij uitstek. Wat moet er mee deze zomer? Dit zijn 4 van de 24 beste boeken van 2024 tot nu, volgens de boekenredactie van de Volkskrant. Jan Brokken: De o...

  Lees het hele bericht
 • ‘De droom van Den Haag’ van Benjamin Duerr op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024

  8 juli 2024

  De droom van Den Haag, geschreven door Benjamin Duerr, staat op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs 2024. Uit een lijst van meer dan 350 historische boeken zijn door de jury - onder leiding v...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights