Daniel Goleman is een wereldberoemd schrijver en wetenschapsjournalist. Hij studeerde Psychologie aan Harvard University en was hoofdredacteur van Psychology Today. Hij is de bedenker van het begrip 'emotionele intelligentie' en auteur van het gelijknamige boek daarover, waarvan wereldwijd meer dan vijf miljoen boeken werden verkocht. Emotionele intelligentie verscheen in 1996 en werd in meer dan twintig talen vertaald. Hij doceerde aan Harvard University en schreef 12 jaar lang voor The New York Times over menselijk gedrag.

Deel dit met anderen


Boeken van Daniel Goleman

 • De theorie en praktijk van zuiverheid en compassie

  ISBN 9789045045115
  Wetenschapsjournalist Daniël Goleman en gerenommeerd meditatieleraar Tsoknyi Rinpoche laten zien hoe meditatie een tegengif kan zijn voor de doordravende moderne wereld en bieden nuttige handvaten
 • De blijvende effecten op lichaam, geest en hersenen

  ISBN 9789046707289
  In Meditatie brengen Daniel Goleman en Richard Davidson, als ervaringsdeskundigen én wetenschappers, verslag uit van al meer dan dertig jaar onderzoek naar het blijvende effect van meditatie, al ver voordat meditatie in het Westen populair werd. Wat voor effect heeft meditatie op ons brein, onze gewoonten,...
 • relaties als sleutel tot succes

  ISBN 9789047007418
  Sociale intelligentie is een belangrijk boek, Daniel Goleman laat ons zien hoe we beter in onze omgeving kunnen functioneren. Net als in zijn wereldwijde bestseller Emotionele Intelligentie herdefinieert Goleman in dit boek de betekenis van intelligentie en maatschappelijk succes. De essentie: het heeft...
 • emoties als sleutel tot succes

  ISBN 9789047006749
  Hoe we met onszelf en elkaar omgaan is een van de belangrijkste menselijke talenten van deze tijd. Goleman biedt inzicht door middel van ‘emotionele intelligentie’.
 • ISBN 9789047006756
  Je hebt meer nodig dan een goede studie of technisch inzicht om hogerop te komen in de arbeidsmarkt van de toekomst. Goleman laat zien hoe emotionele intelligentie werkt in de praktijk.
 • het fundament van emotionele intelligentie

  ISBN 9789047006152
  Het nieuwe standaardwerk
 • ISBN 9789047005346
  Hoe je met meer emotionele intelligentie een beter leider wordt
 • een dialoog met de Dalai Lama

  ISBN 9789025436094
  De Dalai Lama in gesprek met vooraanstaande wetenschappers, waarbij hun inzichten samen met boeddhistische kennis wordt ingezet om negatieve en vaak destructieve emoties hanteerbaar te maken.
Voornaam
Daniel
Achternaam
Goleman

Social Media


Volg Daniel Goleman via Social Media


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda