De romans en verhalenbundels van Jhumpa Lahiri zijn bekroond met onder andere de Pulitzer Prijs, de PEN Hemingway Award, de Frank O’Connor International Short Story Award, de Premio Gregor von Rezzori, en, in 2014, de National Humanities Medal, toegekend door President Barack Obama. In 2015 verscheen haar non-fictieboek Met andere woorden, over haar liefde voor de Italiaanse taal. Voor dit boek ontving Lahiri de Premio Internazionale Viareggio-Versilia. In 2017 verscheen De kleren van het boek, een persoonlijk essay over een onderwerp dat de schrijfster na aan het hart ligt: haar boekomslagen. Haar nieuwe roman Waar ik nu ben is verschenen in augustus 2019.

Deel dit met anderen


Boeken van Jhumpa Lahiri

  • ISBN 9789025474102
    Korte verhalen over immigranten en andere buitenstaanders in het hedendaagse Italië.
  • ISBN 9789025454012
    Een soevereine vrouw wordt gevolgd door de seizoenen. Elk seizoen geeft ze meer prijs van wie ze is, waar ze vandaan komt, waar ze echt naar verlangt. Ondertussen denkt ze na over wat je nou echt over iemand kunt weten – zelfs over jezelf.
  • ISBN 9789025445072
    Een van de toonaangevende schrijvers van de eenentwintigste eeuw legt haar taal beminnende ziel bloot
Voornaam
Jhumpa
Achternaam
Lahiri


Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda